Tamron kondigt 35-150mm en 28-75mm voor Sony E-mount aan

Christel de Wolff 917 0
Tamron kondigt de ontwikkeling van 2 nieuwe objectieven voor full-frame mirrorless Sony-camera's aan: een lichtsterke "travel zoom" met zoom van groothoek tot tele én de 2e generatie standaardzoom 

Tamron kondigt de ontwikkeling van twee nieuwe Tamron objectieven voor full-frame Sony E-mount camera’s aan. Werelds eerste mirrorless zoomobjectief met een maximaal diafragma van F2: de Tamron 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD (model A058) én de 2e generatie van het lichtsterke standaardzoomobjectief: de Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 (model A063). Beide nieuwe objectieven staan gepland voor 2021.

Tamron 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD

De 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD is een zoomobjectief dat een bereik bestrijkt van groothoek (35mm) tot telefoto (150mm) en is ideaal voor reisfotografie. Het is het eerste zoomobjectief voor full-frame mirrorless camera's met Sony–E mount voorzien van een maximaal diafragma van F2. Met dit brandpuntsbereik kan de gebruiker genieten van het vastleggen van prachtige vergezichten en grote gebouwen met 35mm en het maken van dynamische close-up opnamen met 150mm.

Reisfotografen kunnen gemakkelijk prachtige opnamen maken van zonsop- en zonsondergang, opvallende buitenkanten van gebouwen en interieurs van bijvoorbeeld restaurants vastleggen en fotograferen in het schemer- en de nacht. Met prestaties van hoog niveau onder uiteenlopende opname omstandigheden is dit nieuwe lichtsterke objectief ideaal geschikt voor reizen die gericht zijn op het volbrengen van fotografische opdrachten. Dankzij het lineaire motorscherpstelmechanisme VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) beschikt dit objectief bovendien over een zeer snelle en uiterst nauwkeurig autofocus voor een lichtsterk objectief. Het objectief heeft ook een nieuw ontwerp met het oog op een nog betere handelbaarheid en een nieuwe ergonomie.

Dit objectief ondersteunt alle vaak gebruikte beeldhoeken, waaronder groothoek, standaard, gemiddelde telestand en telefoto, zodat de gebruiker gemakkelijk de perfecte opname kan maken zonder zijn of haar positie ten opzichte van het onderwerp te wijzigen.

Belangrijkste kenmerken

 •         Werelds eerste F2-2.8 lichtsterk zoomobjectief.     
 •         Extreem snelle en precieze AF, VXD lineair autofocusmechanisme, het hoogste niveau in zijn klasse     
 •         Zeer korte minimale scherpstelafstand van 33 centimeter in de zoomstand bij 35mm     
 •         De beste beeldkwaliteit in zijn klasse over het gehele zoombereik.     
 •         Veelzijdig brandpuntsafstandsbereik voor naadloze opnamen van groothoek 35mm tot telefoto 150mm.     
 •         Comfortabel compact lichtsterk zoomobjectief met F2- diafragma     
 •         Nieuw ontwerp biedt verbeterde textuur ergonomie en grotere gebruiksvriendelijkheid     

Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2

De 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 is de opvolger van de 28-75mm F/2.8 Di III RXD (Model A036), een populair zoomobjectief dat wereldwijd nog altijd hoge waarderingen krijgt. Dit nieuwe objectief is het resultaat van voortdurende evolutie en klantgerichte verfijning. De 28-75mm F/2.8 G2 behoudt het door de gebruikers zeer goed ontvangen compacte formaat van zijn voorganger, maar heeft een nieuwe optische constructie op basis van een ontwerp dat is vernieuwd om de beeldprestaties te verbeteren. Daarnaast zijn de functies van het objectief compatibel met de nieuwste modellen digitale camera's die een hogere resolutie bieden. De AF aansturing, Tamron's VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineair motorscheprstelmechanisme, is toegepast om een hogere autofocus snelheid met een nog grotere precisie te leveren. Met een minimale scherpstelafstand van slechts 18 cm in de groothoek stand en een maximale vergrotingsmaatstaf van 1:2,7, biedt dit objectief geavanceerde prestaties bij close-up opnamen. Bovendien is het objectief voorzien van een nieuw ontwerp met het oog op een nog betere handelbaarheid en een nieuwe ergonomie.

Belangrijkste kenmerken

 •         Beste beeldkwaliteit in de klasse standaard zoomobjectieven     
 •         Snelle, stille lineaire VXD-motor voor autofocus met hoge snelheid en grote precisie     
 •         Minimale scherpstelafstand van 18cm in de groothoek stand en een maximale vergrotingsfactor van 1:2,7 voor creatieve close-ups     
 •         Nieuw ontwerp biedt verbeterde textuur en grotere gebruiksvriendelijkheid     
 •         Lichtgewicht, compact ontwerp met de nadruk op gebruiksgemak, plus 67mm filtermaat     
 •         'Tamron Lens Utility' software voor het snel en eenvoudig aanpassen van objectief functies     

Beschikbaarheid en prijs

De nieuwe Tamron 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD (model A058) en de Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 (model A063) zullen ergens in de loop van 2021 beschikbaar zijn in Nederland. Meer details, prijzen, product- en voorbeeldfoto's zullen te zijner tijd beschikbaar komen. 

Info: Tamron.eu

     

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel