Tamron introduceert de 50-300mm F4.5-6.3 Di III VC VXD voor Sony E-mount

Redactie DIGIFOTO Pro 249

Transcontinenta BV, distributeur Tamron in Nederland, introduceert de Tamron 50-300mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD (Model A069) een uniek 6x telezoomobjectief, beginnend bij 50mm in de kortste stand voor extra veelzijdigheid, voor full-frame Sony E-mount camera's.

Tamron's nieuwe 50-300mm F4.5-6.3 VC zoom biedt een wijdere 50mm startoptie als reactie op de feedback van gebruikers dat “de beeldhoek enigszins ontbreekt aan de groothoek kant” bij het gebruik van een 70-300mm zoom. De 50-300mm F4.5-6.3 VC heeft een extreem compact formaat met een lengte van slechts 150mm en een toonaangevend lichtgewicht van 665 gram. Daarnaast zorgt de deskundige plaatsing van speciale lenselementen voor een effectieve beheersing van aberraties en een hoge beeldkwaliteit over het gehele zoombereik van 50 tot 300mm. Het objectief is verder voorzien van het VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineaire motorfocusmechanisme dat uitstekende stille en accuraat autofocus levert, terwijl het VC (Vibration Compensation) beeldstabilisatiemechanisme krachtige ondersteuning biedt voor elk vorm van fotografie.

In de 50mm zoomstand bereikt het objectief een MOD (Minimale Scherpstelafstand) van 0,22 m voor een opmerkelijke maximale vergrotingsfactor van 1:2. Dit zorgt voor uitstekende opnameprestaties op korte afstand, zodat gebruikers optimaal kunnen genieten van de bijzondere wereld van macro-opnamen op half ware grootte. De filtermaat van 67mm is gebruikelijk bij veel Tamron-objectieven voor mirrorless camera's voor optimaal gemak bij het meenemen van meerdere objectieven. De 50-300mm F4.5-6.3 VC zit boordevol functies die een rijkelijke opname-ervaring ondersteunen, zoals een vochtbestendige constructie, fluorcoating en een USB-C aansluitpoort voor de speciale door Tamron ontwikkelde Lens Utility software. Maak van gewone, alledaagse gebeurtenissen gedenkwaardige opnamen. Dit zoomobjectief stelt gebruikers in staat te genieten van serieuze fotografie in een gebruiksvriendelijke configuratie en vergroot de mogelijkheden voor creatieve expressie.

Tamron

Belangrijkste kenmerken 50-300mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD

Uniek telezoomobjectief dat begint bij 50 mm
De 50-300mm F4.5-6.3 VC overtreft conventionele 300 mm telezoomobjectieven in het 70-300mm brandpuntsbereik door de korste zoomstand uit te breiden naar 50 mm. Deze uitbreiding van de brandpuntsafstand aan de kortste kant biedt gebruikers, die een groter brandpuntbereik nodig hebben, direct meer mogelijkheden voor hun fotografische expressie. Dit objectief biedt een zeer hoge beeldkwaliteit binnen zijn klasse, en behoudt de alom gewaardeerde compactheid door een toonaangevend compact formaat met een lengte van slechts 150 mm en een gewicht van 665 gram. Het compacte formaat zorgt ook nog steeds voor een uitstekende balans in combinatie met een Sony APS-C camera, met behoud van de uitzonderlijke mobiliteit, waardoor de gebruiker zich kan concentreren op het maken van opnamen.

Compromisloze optische prestaties over het gehele zoombereik

De optische constructie van de 50-300mm F4.5-6.3 VC omvat 19 elementen in 14 groepen en is geoptimaliseerd voor een hoge beeldkwaliteit over het gehele zoombereik. De deskundige rangschikking van speciale lenselementen, waaronder twee XLD (eXtra Low Dispersion) en twee LD (Low Dispersion) lenselementen, regelt op efficiënte wijze chromatische en andere aberraties. Tamron's BBAR-G2 (Broad-Band Anti-Reflection Generation 2) coating is toegepast om beeldschaduwen en lichtvlekken te onderdrukken, waardoor zelfs in situaties met tegenlicht fijne details kunnen worden vastgelegd. Deze combinatie zorgt voor een verbluffende helderheid en contrast. Creatieve expressie komt tot leven met een compromisloze hoge resolutie van het midden tot de hoeken van het beeld, terwijl een prachtig zacht bokeh het onderwerp isoleert van de achtergrond voor een groter dramatisch effect.

AF met hoge snelheid en hoge nauwkeurigheid 

De autofocusaandrijving is uitgerust met Tamron's VXD lineaire motor scherpstelmechanisme. Gebruikers kunnen eenvoudig nauwkeurig scherpstellen van de minimale scherpstelafstand tot oneindig dankzij het snelle en zeer nauwkeurige autofocussysteem. Bovendien is de scherpsteltracking uiterst nauwkeurig, zodat fotografen plotselinge bewegingen van het onderwerp nauwkeurig kunnen vastleggen. De lineaire motor onderdrukt ook aandrijfgeluid en trillingen tijdens het scherpstellen, waardoor het objectief ideaal is voor het maken van zowel foto's, als ook video's.

Verbluffende half ware grootte macro-opnamen vanaf 22 cm 

De Tamron 50-300mm F4.5-6.3 VC is in staat tot uitstekende opnameprestaties op korte afstand. De kortste scherpstelafstand in de 50mm stand is slechts 22 cm, met een maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:2. Dit betekent dat iedereen uitzonderlijk dicht bij het onderwerp kan komen om te genieten van macro-opnamen op half ware grootte. Zelfs in de 300 mm telestand heeft deze nieuwe zoom een zeer korte minimale scherpstelafstand van 90 cm, met een maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:3,1. Dankzij deze buitengewone veelzijdigheid kan een fotograaf nu op allerlei manieren de charme van het onderwerpen benadrukken, en het in unieke composities vastleggen.

Uitgerust met Tamron's eigen VC-mechanisme

De veelzijdige 50-300mm F4.5-6.3 VC is uitgerust met Tamron's eigen VC-beeldstabilisatie mechanisme. Dit onderdrukt effectief cameratrillingen bij het maken van opnamen in het telebereik, het vastleggen van bewegende onderwerpen of het scherpstellen op korte afstand. Hierdoor worden stabiele resultaten verkregen. Bij het fotograferen met een APS-C camera, werk je effectief met een brandpuntbereik van 75 tot 450 mm! Het VC-mechanisme is hierbij vooral van nut bij het maken van opnamen in het telebereik. De VC vermindert ook de achteruitgang van de beeldkwaliteit bij opnamen in omstandigheden die gevoelig zijn voor cameratrilling, zoals slecht verlichte interieurs of landschappen met weinig licht. Bovendien biedt de toepassing van AI-technologieën (Artificial Intelligence), bij brandpuntsafstanden tot 100 mm, geoptimaliseerde stabilisatie tijdens het filmen.

Extra kenmerken

  • Tamron Lens Utility software voor het aanpassen van functies en firmware-updates
  • Hoog gebruiksgemak en bediening
  • 67mm filterformaat, net als de meeste andere Tamron objectieven voor mirrorless camera's
  • Knop op het objectief voor toewijzing scherpstel- en andere camerafuncties via de  Tamron Lens Utility
  • Verbeterd algemeen ontwerp van de behuizing voor gebruiksvriendelijke bediening
  • Zoomvergrendelingsmechanisme
  • Beschermende eigenschappen (vochtbestendige constructie en fluorcoating)
  • Compatibel met veel functies en mogelijkheden van de Sony camera's, waaronder Fast Hybrid AF en Eye AF

Beschikbaarheid en prijs

De Tamron 50-300mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD voor full-frame Sony E-mount camera's zal vanaf eind juni/begin juli beschikbaar zijn bij de Tamron Dealers. De geadviseerde verkoopprijs inclusief btw bedraagt € 919,99.

afbeelding van persberichten_179864

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie