Speciale statiefgondel voor Canon TS-E objectieven

jesse kraal 3194 1
Het Duitse proPsolution komt met een oplossing die het mogelijk maakt groothoekopnamen te maken met een resolutie die hoger is dan die van je eigen camera. Benodigdheden zijn een TS-E objectief en een proPsolution statiefgondel.

De statiefgondel is beschikbaar voor de Canon TS-E 17mm f/4 en de TS-E 24mm f/3.5 II. Door gebruik van de gondel blijft het tilt-shift objectief gefixeerd terwijl de camera vrij kan bewegen. Doordat een tilt-shift objectief een veel grotere beeldcirkel heeft dan een normaal kleinbeeldobjectief kun je diverse foto's maken met verschillende uitsneden, zonder dat het objectief beweegt.

Doordat het de camera is die beweegt en niet het objectief, blijft het perspectief in die verschillende foto's gelijk. De foto's zijn hierdoor veel gemakkelijker te stichen, zonder dat je beeldfouten hoeft te corrigeren. Het resultaat zijn foto's met een hogere resolutie dan de resolutie van de camera. Daarnaast is de beeldhoek van de gecombineerde opname groter dan die van een normale 17mm of 24mm lens.

Als je een panorama maakt met de camera in horizontale positie, neemt de beeldhoek met bijna 30 procent toe, de resolutie met ruim 60 procent. Zet je de camera in verticale positie dan resulteert dat in een kleinere toename van de beeldhoek, zo'n 17 procent. De resolutie daarentegen verdubbelt bijna. Houd er wel rekening mee dat er in deze gevallen geen ruimte meer is voor perspectiefcorrectie. Wil je een groothoekopname met gecorrigeerd perspectief, dan zul je een minder grote toename in resolutie en beeldhoek zien.

De proPsolution statiefgondel is tot het einde van de maand te bestellen voor een introductieprijs van 490 euro via een aantal geselecteerde dealers. Wat de gondel na het einde van de maand gaat kosten is niet bekend.

proPsolution statiefgondel

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse

afbeelding van Taalpurist

"Als je de een panorama maakt met de camera in horizontale positie"
1 woord kan weg

Taalpurist