Sony toont prototype 4K-camera in dslr-achtige behuizing

Julian Huijbregts 2764
Sony heeft op de NAB Show in Las Vegas een nieuw prototype uitgestald. Qua vorm lijkt het toestel op een dslr, maar het is nog niet duidelijk of de camera een slt-systeem heeft of dat de spiegel is weggelaten. De fullframe-camera kan in 4K-resolutie filmen.

Veel details zijn er nog niet over Sony's nieuwe project. Ondanks dat het toestel eruitziet als een fotocamera, is het meer een apparaat gericht op filmers. De camera kan opnemen in 4K-resolutie op een fullframe-sensor. Vergelijkbaar met Canon's EOS 1D C.

prototype sony
Sony's 4K-prototype. Foto © Engadget.com

Details zijn schaars

Of Sony de camera gaat voorzien van een met halfdoorzichtige spiegel, zoals de A99 en andere slt-modellen, is nog niet duidelijk. Sony zou er ook voor kunnen kiezen het systeem geheel spiegelloos te maken. Als filmer heb je immers weinig aan de slt-techniek, die bovendien wat lichtverlies oplevert.

Het toestel heeft een erg grote lensvatting, wat duid op mogelijkheden voor PL-objectieven, de industrie in de filmstandaard. Op het prototype laat Sony echter een eigen objectief zien, vermoedelijk met een adapter.

Sony zal ook zelf een aantal objectieven uitbrengen, voor gebruik op de nieuwe filmcamera. Op de NAB Show is een 135mm en een 50mm te zien. Engadget is aanwezig op de NAB en maakte een aantal foto's van de prototypes.

Wanneer de nieuwe producten komen wil Sony nog niet zeggen. Wel laat de fabrikant weten dat dit nog wel even kan duren. Wij verwachten de 4K-camera dan ook niet dit jaar nog ten tonele te zien verschijnen.