Sony A77 nu al genomineerd voor Good Design Award

Julian 2463 0
Hoewel de Sony A77 officieel nog niet bestaat, heeft de camera nu al een nominatie voor de Japanse Good Design Award in de wacht gesleept. Bij de nominatie worden enkele specificaties bevestigd en is een nieuwe afbeelding te zien.

Kort nadat de nominatie werd ontdekt door Engagdet verdween de Sony A77 alweer van de Japanse website, maar er zijn intussen genoeg screenshots gemaakt. Wie goed Japans leest ziet dat de Sony A77 inderdaad een 24-megapixelsensor krijgt en een halfdoorzichtige spiegel bevalt.

De nieuwe Bionz-beeldprocessor moet 's werelds snelste opnamesnelheid, van 12 beelden per seconde opleveren. Filmen kan in 60p en 24p in full hd, vermoedelijk in avchd-formaat.

XGA-Oled-zoeker

Ook duikt de oled-zoeker op in de specificaties. Deze zou een xga-resolutie hebben. Dat staat synoniem aan 1024 x 768 pixels, ofwel zo'n 2,3 miljoen beeldpunten (elke pixel bestaat uit drie beeldpunten). In eerdere geruchten werd gesproken over 3 miljoen beeldpunten.

Aankondiging

De Sony A77 is officieel nog niet aangekondigd, de afgelopen weken werd er echter al veel bekend over het nieuwe model. Naar verwachting presenteert Sony op 24 augustus de camera dan toch echt officieel.

Sony A77 Good Design Award