“krankzinnig schoon”

Sony a7 III verbluffend goed op hoge ISO waarden

Redactie DIGIFO... 5661 0

In februari introduceerde Sony de a7 III, “een fullframe spiegelloze camera die de nieuwste technologieën van Sony in een compacte body weet te vangen”. Fotograaf en filmmaker Max Yuryev voelde deze nieuwe camera aan de tand op het gebied van ISO-bereik en was verbluft. Zelfs op ISO 6400 zijn de beelden van de a7 III nog “krankzinnig schoon”.

De Sony a7 III is voorzien van een 24.2-megapixel R CMOS-sensor met vijfassige beeldstabilisatie en kent een ISO-bereik van 100 tot 51200, uitbreidbaar tot 50-204800. Met name op dat laatste vlak blijkt deze camera een beest, zo ondervond Fotograaf en filmmaker Max Yuryev. Hij vergeleek de nieuwe Sony op het gebied van ISO-bereik met de Sony a7R III, de Sony a6500 en de Panasonic GH5.

Onbruikbaar

Zo schoot hij met iedere camera beelden van zichzelf op ISO-waarden tussen de 1600 en 51200. Zelfs op ISO 6400 zijn de beelden uit de a7III nog “krankzinnig schoon”. De beelden van de a7R III vertonen bij die waarden “enige ruis” de beelden van de Panasonic daarentegen zijn bij die waarden onbruikbaar.

Indrukwekkend

In een korte maar indrukwekkende video vat Yuryev zijn bevindingen samen.

Meer weten?

Lees hier meer over de nieuwe Sony a7 III 

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie