Sneak Peek: Adobe Camera Raw 7

jesse kraal 3591 1
Adobe gunt ons een kleine blik op Adobe Camera Raw 7 en Photoshop CS6. In een korte video laat productmanager Bryan O'Neil Hughes zien hoe de vernieuwde lay-out van ACR 7 eruit ziet en hoe je in Photoshop CS6 meer informatie krijgt over het formaat en de dekking van je brush.

Van ACR 7 hadden we nog niets gezien, CS6 passeerde al eerder de revue en toen viel vooral de donkergrijze lay-out op. In de video laat Hughes zien dat je ook kunt kiezen voor de vertrouwde lichtgrijze tint of iets wat er tussen in zit. Met het nieuwe uiterlijk past Photoshop visueel beter tussen Lightroom en diverse videopakketten van Adobe.

Photoshop CS6 en daarmee ACR 7 zijn nog niet (officieel) beschikbaar als beta. Toch kun je alvast aan de slag met de vernieuwde raw-engine. Lightroom 4 is namelijk al wel als beta te downloaden en maakt gebruik van dezelfde engine. Doordat alle schuifjes in het midden staan, kun je gemakkelijk in één oogopslag zien welke aanpassingen er gedaan zijn. Ook heb je net iets meer controle over met name de verschillende tonen in de foto.

Adobe Lightroom
Doordat de schuifjes voortaan in het midden staan, zie je in één oogopslag welke waarden zijn aangepast. Ook is er een nieuwe zwart-wit functie.

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse

afbeelding van larsvandegoor

Wow, wat een fantastische nieuwe feature zeg, alsof je als automerk nu gaat aankondigen dat de auto's nu ook in verschillende kleuren te krijgen zijn,....ik kan bijna niet wachten