SloPro laat je in slow-motion filmen met je iPhone

Jasper van Bladel 3980 0
Filmen in slow motion lijkt voorbehouden aan dure apparatuur, zoals de camera's van Phantom. Nu kun je ook met je iPhone 4s filmen in slow motion, daar zorgt de app SloPro voor. Je neemt dan beelden op met 60fps, waar 30fps normaal de maximale snelheid is.

De snelheid van een camera als de Phantom Flex is natuurlijk niet te halen met de app, want die camera legt video vast met 2570 beelden per seconde. Je iPhone 4s haalt met de app SloPro 60fps, wat al voldoende is voor een mooi slow motion-effect. Normaal haalt de videocamera van de iPhone 4s een snelheid van 30fps.

Langzaam naar langzaamst

SloPro werkt heel simpel. Er is keuze tussen slow motion aan en uit. Nadat je een video hebt geschoten kun je deze bewerken. Je kunt zelf bepalen welk gedeelte van je filmpje in slow motion afgespeeld moet worden. Voor die stukken is er keuze tussen langzaam, langzamer en langzaamst. Als je dan helemaal klaar bent kun je de video exporteren naar je facebookpagina of naar YouTube.

Gratis en betaalde versie

De app is gratis, maar komt dan wel met een watermerk en beperkte mogelijkheden om je video's te delen. Met de betaalde versie, die 1,59 euro kost, kun je exporteren in 'raw' en kun je video's mailen. SloPro, bedoeld voor de iPhone 4s, is te vinden in de App Store iTunes. Op andere iPhones werkt de app ook, maar niet met de maximale snelheid van 60fps. 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jaspervan Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen vanJasper