Selectie fotoboeken

Redactie DIGIFO... 3530 0

Ben jij op zoek naar leesvoer om de zomer mee door te komen? Wil je geïnspireerd worden of ben je juist op zoek naar lesstof? Wij hebben een paar mooie inspirerende en informerende fotoboeken voor je op een rij gezet.

FOTOBOEKEN

Mothmeister
Dark & Dystopian Post-Mortem Fairy Tales

Fotoboeken - In het tweede – en luxere – hardcover salontafelboek brengt Mothmeister hulde aan de vele muzen die hun verontrustende en excentrieke droomwereld aangezet hebben. Deze variëren van kunstenaars over de hele wereld, legendarische figuren en mythen en een eigenzinnige taxidermie collectie tot desolate plaatsen waar Mothmeister's meest groteske en vaak melancholische personages werden geboren, zoals de macabere kapucijner catacomben van Palermo, de verlaten onaardse stad Pyramiden in Spitsbergen en de site van de ramp in Tsjernobyl.

Adviesprijs € 45,00 | ISBN 9789401473644 | Info lannoo.be

Joost Nijhuis, Daniël Heikens en Rein Langeveld
De Matlas van Den Haag

Fotoboeken - De mat is een markant kapsel, aan de voorkant zakelijk kortgeknipt, aan de achterkant weelderig lang, dat symbool staat voor een overdosis origineel Haagse lak aan opgelegde normen. Ontwerper Joost Nijhuis (1980) en fotografen Daniël Heikens (1980) en Rein Langeveld (1979) brachten het fenomeen in kaart in de Matlas, een atlas vol portretten, geografische kaarten, pictogrammen en statistieken. De Matlas laat zien dat de mat niet zozeer terug is, maar eigenlijk nooit is weggeweest.  Hoewel in Nederland vooral een Haags fenomeen, is de mat ook in bijvoorbeeld België, Engeland, Spanje en Iran te vinden. In Australië wordt jaarlijks zelfs een Mullet Festival georganiseerd. In de toekomst zullen ook de internationale matten in kaart worden gebracht door het drietal voor een heuse WereldMatlas. 

Adviesprijs: € 45,- | ISBN: 9789462264120 | Info: matlas.nl

Robert Knoth & Antoinette de Jong
Tree and Soil

Acht jaar na hun inmiddels legendarische publicatie Poppy — Trails of Afghan Heroin hebben Robert Knoth en Antoinette de Jong hun volgende langetermijnproject, Tree and Soil, afgerond. Na de nucleaire ramp van 2011 fotografeerden en filmden ze de veranderende landschappen in de gesloten zones rond Fukushima over een periode van vijf jaar. Het resultaat is gebundeld tot het bijzondere fotoboek Tree and Soil.

Adviesprijs € 45,- | ISBN 9783960700470 | Info hartmann-books.com

World Press Photo
World Press Photo 2021

Sinds 1955 is de jaarlijkse World Press Photo-wedstrijd de norm voor visuele journalistiek. In dit boek zijn de winnaars, de meest treffende beelden en meest fascinerende verslagen van de prestigieuze World Press Photo-wedstrijd van 2021 opgenomen. Een onafhankelijke jury van professionals maakte een selectie uit 74.470 foto's, gemaakt door 4315 fotografen uit 130 landen. Het resultaat is een aangrijpend verslag van de beste visuele journalistiek van dit jaar.

Adviesprijs € 27,50 | ISBN 9789401474092 | Info lannoo.be

Pieter Dhaeze
Handboek Fotografie, 10e editie

Het is een misvatting te veronderstellen dat een camera een toverdoos is waarmee elke foto een voltreffer wordt. Op automatische stand fotograferen is eigenlijk not done. Kennis van de fotografische basisprincipes en de bediening van het gereedschap vormen een onmisbaar fundament. Maar ook met voldoende kennis en vaardigheden resulteert een druk op de ontspanner nog steeds niet altijd in een perfecte foto. Zaken als een goede voorbereiding, inleving in het onderwerp, geduld en niet te vergeten inspiratie zijn vaak nog veel belangrijker. In dit boek gaan de katernen FUNDAMENT, PRAKTIJK, BEELDBEWERKING en INSPIRATIE in op alle facetten van (digitale) fotografie en worden met inspirerende foto’s en duidelijke illustraties jouw motivatie en creativiteit geprikkeld. Visies van toonaangevende fotografen vullen het geheel aan. 

Adviesprijs € 44,99 | ISBN: 9789463561686 | Info: vanduurenmedia.nl

Jeroen Toirkens Jelle Brandt Corstius
Borealis: Trees and people of the northern forest

'Je weet nooit wat je tegenkomt. Er zijn slangen en beren. Af en toe sta je met een beer aan dezelfde frambozenstruik te plukken. Maar we laten elkaar met rust. Het bos en de dieren moet je respecteren. Het bos voedt je, geeft zuurstof. Wat heb je nog meer nodig?’ Fotograaf Jeroen Toirkens en schrijver Jelle Brandt Corstius vertellen het verhaal van de boreale bossen, een cirkel van voornamelijk naaldbomen die zich uitstrekt over Europa, Azië en Noord-Amerika, en de mensen die er wonen. In deze tijden waarin de klimaatverandering duidelijk zicht- en voelbaar is, is er een grote nood hun verhalen te delen.

Adviesprijs € 55,- | ISBN 9789401452373 | Info lannoo.be

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie