Samyang komt met 24mm f/1.4

jesse kraal 3448 2
De Zuid-Koreaanse fabrikant Samyang komt met een nieuw lichtsterk objectief. Na onder andere een 85mm f/1.4 en een 35mm f/1.4 is het nu tijd voor een 24mm f/1.4. Net als bij de eerdere objectieven zal ook de 24mm geen elektronica hebben.

De objectieven van Samyang zijn zogenaamde 'domme' objectieven, er zit geen enkele elektronica in. Dat betekent dat de scherpstelling met de hand gaat en dat het objectief geen exif-data aan de camera doorgeeft. Alleen bij gebruik van de Nikon-variant is het diafragma gekoppeld, bij gebruik van een ander merk spiegelreflexcamera wordt het beeld donkerder als je het diafragma dichtdraait.

Samyang 24mm f/1.4

De Samyang 24mm f/1.4 ED AS UMC bestaat uit 13 lenzen in 12 groepen. Er zijn twee asferische elementen en vier ED-elementen ('Extra-low Dispersion'), die de optische kwaliteit ten goede moeten komen. Testfoto's zijn nog niet vrijgegeven, maar zullen spoedig volgen, aldus Samyang.

De nieuwe Samyang 24mm f/1.4 ED AS UMC zal beschikbaar komen voor Canon, Nikon, Sony Alpha, Pentax, Four Thirds en Samsung NX. Samyang heeft het objectief geschikt gemaakt voor fullframe camera's. Verkoopprijzen zijn nog niet bekend, het objectief is vanaf eind dit jaar of begin volgend jaar te bestellen.

samyang opengewerkt

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse

afbeelding van Roy Bijster

Ben erg benieuwd naar deze lens. Kan een topper worden als ze hem voor een leuke prijs in de markt zetten.

afbeelding van bouran

ik heb zelf een 500mm spiegel-telelens van samyang daar werk ik met volle tevredenheid mee. als deze net zo werkt en met een leuke prijs dan is het zeker een topper