Waarom moeilijk doen?

Saaie lucht in je foto? Verander hem automatisch in Luminar 4

Redactie DIGIFOTO Pro 1813

Een gave nieuwe functie in de aankomende versie van Luminar; de mogelijkheid om met 1 druk op de knop de lucht te wisselen met een andere foto.

Nieuwe technologie

Skylum, de makers van Luminar introduceren hun eerste automatische Sky Replacement-technologie. Met behulp van de gepatenteerde technologie op basis van deep learning, zal Luminar 4 de eerste foto-editor zijn met een volledig geautomatiseerde Sky Replacement-tool om fotografen uren van bewerking te besparen.

In Luminar 2018 introduceerde Skylum het AI Sky Enhancer-filter, dat helpt om diepte en kleur terug te brengen stukken lucht die overbelicht waren of plat. Eerder dit jaar voegde Skylum het Accent AI 2.0-filter toe aan Luminar 3, een krachtig inhoudbewust filter aangedreven door machinaal leren om afbeeldingen automatisch te verbeteren. Nu, met Luminar 4, biedt AI Sky Replacement het eerste automatische hulpmiddel voor het vervangen van luchten. Machine learning tools zoals deze vormen de basis van het Luminar-platform en helpen fotografen uren werk te besparen zodat zij hun creatieve dromen kunnen verwezenlijken.

luminar

Deep learning methode

Luchtvervangingsmethoden zijn de laatste jaren populair geworden bij landschapsfotografen, zodat ze hun creatieve visie echt kunnen laten zien. Tot nu toe hebben fotografen minuten of zelfs uren besteed aan het handmatig vervangen van luchten, via tools zoals Smart Selection, Luminosity Mask, Overlaying, Layers, Masking, Smart Brush, Color Range en meer. En zelfs met al die tools was het moeilijk om een perfecte hemel te krijgen.

Hoewel de ontwikkeling van AI Sky Replacement net zo uitdagend is geweest, betekent de machine learning-technologie van Skylum dat fotografen in slechts enkele seconden een realistische hemel op hun foto kunnen toepassen, waardoor ze tijd vrijmaken om creatiever te zijn.

AI Sky Replacement detecteert niet alleen automatisch de lucht, maar ook objecten in de scène van een foto. Dit helpt ervoor te zorgen dat de foto zo realistisch mogelijk wordt zodra je een nieuwe hemel invoegt. Het verwijdert dingen zoals halo's, artefacten en randen van overgangen, problemen die vaak aanwezig waren in bestaande luchtvervangingstechnieken. Met de AI Sky Replacement kun je ook de hemel aanpassen aan de rest van een afbeelding - dingen zoals scherptediepte, toon, belichting en kleur - waardoor het niet alleen geweldig is voor landschappen, maar ook voor portretten.

Bij het werken aan een afbeelding maakt de AI Sky Replacement-technologie automatisch een masker voor de lucht, waarbij een stap wordt gezet die vaak minuten of zelfs uren in beslag neemt en met slechts één muisklik terugloopt naar slechts enkele seconden. Maar dat is niet alles - AI Sky Replacement detecteert ook correct de horizonlijn en de oriëntatie van de te vervangen lucht, zodat deze er zo realistisch mogelijk uitziet.

luminar

Bespaar tijd en moeite

Ook zie je met de scène-relight-technologie de rest van een foto veranderen in termen van licht en kleur wanneer je de gewenste hemel selecteert. Dit zorgt ervoor dat een afbeelding en lucht overeenkomen zodat ze lijken te zijn genomen onder dezelfde omstandigheden. Vanwege de toon die AI Sky Replacement toevoegt aan een afbeelding, ziet deze er zo natuurlijk en soepel mogelijk uit.

Het nieuwe AI Sky-vervangingsfilter is het perfecte hulpmiddel voor het opnieuw creëren van dat speciale moment dat je anders misschien gemist had. Het is geweldig om bijvoorbeeld vakantiefoto's tot leven te brengen waar het weer niet perfect was. Met AI Sky Replacement is het voor fotografen dus eenvoudiger en sneller dan ooit om snel af te zijn van een saaie lucht in hun landschappen. Al zou gezegd kunnen worden dat het 'valsspelen' is. Wat vind jij? 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie