Retro Camera: Alles voor de analoog fotograaf

Retro Camera: Alles voor de analoog fotograaf

Redactie DIGIFOTO Pro 6355

De digitale fotografie is niet meer weg te denken uit deze tijd, toch zijn er nog duizenden fotografen die zweren bij een analoge camera, films en hun donkere kamer. Wel kan het soms een zoektocht zijn om de juiste films en benodigdheden te verzamelen, want de meeste winkels zijn niet meer op analoge fotografie ingesteld. Maar er is een oplossing: bij Retro Camera vind je alles wat je nodig hebt om in deze moderne tijden analoog te fotograferen.

Analoog fotograferen heeft iets magisch. Werk je analoog, dan kun je het ambacht fotografie ten volle beleven. Herbeleven voor de fotograaf die in vroegere tijden nog analoog heeft gewerkt en voor de jonge fotografen die opgegroeid zijn met een digitale camera is het een spannende ontdekkingstocht om te werken met analoge camera’s, rolletjes en een donkere kamer. Maar hoe doe je dat in 2016? Want de benodigdheden zijn niet meer op elke straathoek te vinden. Gelukkig is er Retro Camera, een platform waarop je alle analoge fotografiespullen die je nodig hebt kunt vinden. Van (instant)camera’s en films, tot benodigdheden voor het ontwikkelen van je films.

Analoog fotograferen begint natuurlijk bij een camera en er is nogal wat om uit te kiezen. Voor een ‘direct klaar’-foto kun je kiezen voor een camera als de Impossible I-1, een camera met een handige app die mogelijkheden geeft tot een aantal leuke, extra functies. Voor een wat meer kunstig resultaat kun je eens kijken naar Lomography camera’s, welke een bijzonder effect geven aan je beeld.

Familiebedrijf

De webwinkel én de fysieke winkel van Retro Camera zijn een echt familiebedrijf en worden vol enthousiasme gerund door vader en zoon, zelf liefhebbers van analoge fotografie. Persoonlijke service en contact staan hoog in het vaandel. Deze persoonlijke manier van werken wordt door veel klanten hoog gewaardeerd.

Film

Nu we het toch over films hebben, ook die vind je in grote aantallen en variatie bij Retro Camera. Dus zoek je een film voor je 35mm camera, je 6 x 6 twee-oog of je technische camera? Bij Retro Camera kun je voor elke camera verschillende soorten film vinden. Kleur en zwart/wit, lage ISO, hoge ISO, geheel naar jouw keuze! Retro Camera vindt het erg belangrijk dat films betaalbaar blijven en dus worden films tegen concurrerende prijzen aangeboden. Het aanbod omvat zowel de bekende merken als Kodak, Fujifilm en Ilford, maar ook uit de wat nieuwere en minder bekende merken als Foma / CineStill / Rollei / Adox.

Doka

Misschien wel het leukste aan analoog fotograferen, is het ontwikkelen van de films en de foto’s vervolgens afdrukken. Wie kent het spannende gevoel niet; in het pikkedonker het rolletje op de spoel zien te krijgen. Elk geluid doet je twijfelen of je het wel goed hebt gedaan. En daarna het ontwikkelen van de film, met de bijkomende spanning hoe je foto’s zijn geworden. Ook voor het zelf ontwikkelen van je filmrolletjes heeft Retro Camera alle benodigdheden. Van kits voor het ontwikkelen van één film, tot aan vier films tegelijk, alles is ook te vinden bij Retro Camera.

De foto afdrukken

Na het ontwikkelen van je film, kun je beginnen met het afdrukken van de mooiste foto’s. Retro Camera heeft een grote collectie aan fotopapier van Ilford en Foma; glanzend, velvet of parelglans, in veel verschillende maten. Ook voor het afdrukken van je foto’s zijn alle toebehoren beschikbaar op de website. Van ontwikkelaar tot aan fixeer, van ontwikkelschalen tot aan maatbekers, van vergroters tot aan ontwikkelmachines. Het ontwikkelen zoals je vroeger deed, kun je in deze tijd gewoon weer opnieuw doen. Het enige wat je verder nog nodig hebt, is een pikzwarte kamer!

Kortom: wil je in deze tijd van digitale fotografie graag de analoge camera weer oppakken, of zelfs voor een commerciële opdracht gebruiken, Retro Camera is dé plek om je benodigdheden aan te schaffen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van R.R .Groenstege

Geweldig idee

Ik blijf jullie volgen ,ik zit nu nog even in de lappen mand al 9 Maanden ik moet de strijd winnen .ik ben in bezit van een
Hasselblad CM 500 al 36 jaar nieuw aan geschaft .
D 600 en D 801 Van Nikon
Super