Zou jij dit gebruiken?

Profoto komt met mobiele flitser voor mobiele telefoons; Profoto C1

Siem van Woerkom 777 0
Met de vernieuwde sensor in de iPhone 11 EN een externe flitser zullen meer en meer mensen de verleiding voelen om hun camera thuis te laten.

Een flitser voor je mobiel

Profoto heeft de nieuwe C1 en C1 Plus aangekondigd, de eerste studiolichten van het bedrijf voor smartphone fotografen. De kleinere C1 heeft een maximaal vermogen van 1600 lumen, terwijl de grotere C1 Plus tot 4300 lumen gaat. Beide produceren kleuren die dicht bij de kleur van daglicht staan. Het instelbare temperatuurbereik is 3000K-6500K.

'We introduceren de Profoto C1 en C1 Plus, onze allereerste studioflitsers voor smartphones. Sluit ze aan op de Profoto Camera en je bent er helemaal klaar voor om met één simpele klik professionele foto's te creëren.'

''Het licht dat de C1 levert is prachtig, natuurlijk licht met een zachte, geleidelijke lichtafname, en dat komt gedeeltelijk door de vorm: elke flitser is rond, net als de zon. Het beste nieuws is echter dat de Profoto C1 plus en C1 ongelofelijk eenvoudig zijn in het gebruik, waardoor je meer plezier hebt, kunt spelen met licht en schaduw en je creativiteit de vrije loop kunt laten.'

De ingebouwde Li-polymeerbatterij kan in beide lampen in slechts twee uur volledig wordt opgeladen via USB-C. Ieder volle flits kan in 1 seconde recyclen en een volle lading is goed voor zo'n 2000 krachtige flitsen. De C1 Plus gaat met continulicht zo'n 40 minuten mee terwijl de C1 ongeveer 30 minuten in leven blijft.

De C1 kan alleen draadloos worden bediend via Bluetooth, maar de C1 Plus heeft een ingebouwde AirTTL-ontvanger en is dus compatibel met de AirTTL-zenders van Profoto.

Qua prijzen is het misschien even slikken; de C1 kost je zo'n 300eu en de C1 Plus maar liefst 500eu.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siemvan Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSiem