Problemen met raw-verwerking Canon 5D Mark III in DPP

Julian 4700 5
Canon geeft op haar website een waarschuwing aan bezitters van de 5D Mark III. De meegeleverde raw-converter, Digital Photo Porfessional versie 3.11.10 werkt niet goed met de nieuwe camera. De fabrikant belooft half april een update uit te brengen.

Het bericht op de Canon-website meldt dat er een probleem is vastgesteld bij de meegeleverde versie van DPP bij de nieuwe EOS 5D Mark III. Bezitters van de nieuwe camera zullen nog even moeten wachten, half april volgt een update.

Voorlopig zul je moeten uitwijken naar een ander pakket om je raw-bestanden te verwerken, zoals de Release Candidate van Adobe Lightroom 4.1.

Het volledige bericht:

FAQ: Aankondiging kwaliteitsprobleem - EOS 5D Mark III

Kwestie

Dit probleem heeft betrekking op klanten die de Digital Photo Professional (DPP ver.3.11.10) RAW-beeldverwerkingssoftware gebruiken bij de digitale camera Canon EOS 5D Mark III.

Er is een probleem vastgesteld dat gebruikers van de Canon EOS 5D Mark III ervan verhindert RAW-afbeeldingsbestanden te bewerken bij het gebruik van de Digital Photo Professional versie 3.11.10. De RAW-opnamesoftware wordt bij de EOS 5D Mark III meegeleverd.

Antwoord :

Binnenkort zal een update worden uitgebracht voor de Digital Photo Professional versie 3.11.10 die gebruikers kunnen downloaden om dit probleem op te lossen. De update zal half april op de website worden geplaatst.

Wij bieden onze oprechte excuses aan klanten aan die door dit probleem hinder hebben ondervonden. Canon streeft er naar om klanten de beste kwaliteit producten te bieden en wij doen dan ook ons uiterste best om ervoor te zorgen dat onze klanten op onze producten kunnen vertrouwen. Wij hopen dat u onze inspanningen waardeert.

afbeelding van Hubba!

Beetje amateuristisch Canon!

afbeelding van Hennie Keeris

Als ze nu eerst eens zorgen dat die camera leverbaar is...

afbeelding van Anoniem

Precies Canon, veel praatjes en weinig woorden eerst roepen dat de 1Dx in maart geleverd wordt en nu weer eind juni.
Daarom ben ik overgestapt op Nikon.

afbeelding van Jacky Meningitis

Zo, dat zal ze leren.

afbeelding van Anoniem

Ja de Prof's mogen wel met de dure camera's foto's maken zoals de EOS 5 MKIII en 1dx maar de gewordende amateur kan fluiten naar zijn of haar camera. Weet u waarom beste heren van Canon omdat wij geen reclame uitstralen, maar vergeet een ding niet wij zijn nog altijd uw visitekaartje van uw onderneming.
Want als wij geen camera meer kopen dan is het zo gebeurd met Canon.
Denk daar maar eens over na.
Dat heet ook wel markt werking op zijn Hollands.