Pinterest is online inspiratie-prikbord

Pinterest is online inspiratie-prikbord

jesse kraal 4229 3
Een van de nieuwste rages op internet is Pinterest, een online prikbord voor afbeeldingen. Het idee is simpel: kom je een leuk plaatje tegen op internet, dan kun je die met enkele muisklikken toevoegen aan je eigen prikbord. Ideaal om snel een eigen overzicht te maken van inspirerend werk.

Het idee achter Pinterest is simpel. Als eerste voeg je een 'Pin it!'-knopje toe aan je favorietenbalk in je browser. Daar klik je op, als je online een interessante afbeelding tegenkomt. Met een paar muisklikken kun je die foto vervolgens toevoegen aan een van je persoonlijke mapjes op Pinterest, bijvoorbeeld 'Great Photography' of 'Mooie schoenen'. Maak zoveel mapjes aan als je zelf wilt.

Pinterest
Kom je een mooie foto tegen, zoals deze plaat van Philip-Lorca diCorcia, dan kun je die gemakkelijk toevoegen aan je online prikbord

Sociaal

Natuurlijk is Pinterest een sociaal gebeuren, daar ontkom je tegenwoordig niet meer aan. Je verzamelt niet alleen zelf interessante afbeeldingen, je kunt ook door andermans mapjes heen bladeren. Liefhebbers van mooie fotografie of fraaie schoenen kunnen dus ook in jouw mapjes inspiratie op doen. Als je van mening bent dat een foto die je hebt gevonden door heel de wereld gezien moet worden, kun je hem ook nog delen via social media.

pinterest
Uiteindelijk heb je op Pinterest.com een of meerdere mapjes met interessant beeld verzameld

Op uitnodiging

Aanmelden gaat nog wat omslachtig. Je kunt een uitnodiging krijgen of aanvragen van een bekende op Pinterest, je kunt ook je emailadres achterlaten op de website voor een uitnodiging van Pinterest zelf.

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse

afbeelding van Dinges

Pinterest is leuk, maar voor fotografen welke hun eigen materiaal willen plaatsen.. lees de kleine lettertjes van de voorwaarden:
http://technorati.com/social-media/article/pinterest-users-need-to-read-...

afbeelding van Anonymous

Zooo, zo. Dat mogen jullie er wel even bij vermelden @__@

afbeelding van jesse kraal

Dat lijkt op het eerste gezicht inderdaad geen leuke voorwaarden, voorzichtigheid is geboden bij het uploaden van je eigen werk.

Toch heb ik niet het idee dat ze bij Pinterest ook daadwerkelijk van plan zijn je werk te verkopen. Facebook heeft vergelijkbare privacyregels en die zijn er vooral voor om als website zelf geen gedonder te krijgen zodra er bijvoorbeeld in een banner voor hun website andermans materiaal te zien is.