Photoshop: werken met Liquify

Julian 14887 0
In Photoshop CS3 introduceerde Adobe het Liquify-filter. Glamourfotografen maken er veelvuldig gebruik van, maar hoe ga je precies te werk? We zochten een aantal handige filmpjes voor je uit.

Als je in het filtermenu van Photoshop CS3, CS4 of CS5 voor Liquify kiest, opent een nieuw venster. Liquify is een opzichzelfstaande tool die diverse gereedschappen bevat. Met name in de mode- en glamourfotografie wordt het filter toegepast.

Er is veel mogelijk met Liquify, je kunt een volslank model probleemloos omtoveren in een anorexia-patiënt. Wil je serieus aan de slag, dan is het aan te raden om het wat subtieler aan te pakken. Het filter en de verschillende gereedschappen optimaal gebruiken vergt flink wat oefening. We hebben wat handige video-tutorials uitgezocht die je daarbij op weg helpen.

Video 1

Lynda.com is een bekende aanbieder van Photoshoptrainingen. Voor de meeste video's moet je betalen, maar deze twaalf minuten durende tutorial kun je gratis bekijken. In de video laat Deke McClelland je zien hoe je de aanblik van een model flink kunt veranderen met behulp van de verschillende gereedschappen in het Liquify-filter.

Video 2

Modefotograaf Anthony Turano maakt ook regelmatig gebruik van Liquify, maar doet dat het liefst met mate. Het geheim van het gereedschap is om niet te overdrijven en te weten wanneer je moet stoppen, aldus Turano. In deze video laat hij aan de hand van een praktijkvoorbeeld zien hoe je subtiele verbeteringen door kunt voeren.

Tip ons

Heb je zelf een goede tip voor het gebruik van Liquify of weet je betere videotutorials te vinden? Laat het ons weten in een reactie.