Fake bokeh met Patch

Patch app bootst iPhone 7 Plus bokeh na

Fabienne Keijzer 3050
Heb je geen smartphone met een dual camera? Geen probleem. Met Patch app kun je ook een mooi bokeh nabootsen. De software scheidt het onderwerp van de achtergrond en creëert een namaak-scherptediepte effect.

Patch: namaak-bokeh 

De nieuwste smartphones zijn uitgerust met een dubbele camera waarmee je een mooi bokeh kunt creëren. Heb je nu niet de allernieuwste telefoon? Geen probleem. Met de Patch app kun je het effect ook nabootsen. De software identificeert het object op de voorgrond en scheidt het van de achtergrond om een scherptediepte-effect toe te voegen. De app werkt het beste als je een portret gebruikt dat ongeveer vanaf heuphoogte is gefotografeerd. Hierbij een aantal voorbeelden uit de app.
Patch namaak bokeh app Patch namaak bokeh appPatch namaak bokeh app

Patch app voor iOS 

Je kunt zelf de hardheid van het effect naar wens aanpassen, en je kunt in de Patch app ook aangeven wat er op de voorgrond staat, mocht de app er zelf niet helemaal uitkomen. De app is beschikbaar voor iOS-apparaten en is gratis te downloaden via de iTunes en App Store.
Lees ook: Bokeh met de iPhone 7 Plus 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Karl

There's an app called Portrait Blur which achieves similar effect AUTOMATICALLY, and the blur has a more realistic bokeh look iPhones with just one camera. It's FREE and really cool IMHO. Just search for Portrait Blur in the App store.

afbeelding van elvian_154930

Dit is een leuke app. Onlangs heb ik gezien dat de app regelmatig gek wordt. Ik gebruik de Torngat-app (https://torngat.net) om crashen en intrekken te voorkomen.