Panasonic LUMIX S 35mm f/1.8

Christel de Wolff 652 0
Panasonic heeft een de LUMIX S 35mm f/1.8 toegevoegd aan de objectievenreeks voor haar full frame systeemcamera’s. Het is het vierde lichtsterke f/1.8 objectief in de serie, na de 24mm, 50mm en 85mm. 

De Panasonic LUMIX S 35mm f/1.8 is zeer compact en weegt slechts 295 gram. Het objectief sluit naadloos aan op de eerder uitgebrachte lichtsterke LUMIX S-objectieven omdat het dezelfde 67mm filtermaat heeft. De Panasonic LUMIX S 35mm f/1.8 heeft een optische constructie met 3 asferische lenselementen om vertekening te corrigeren en 3 ED (Extra Low Dispersion) lenzen om chromatische aberraties te voorkomen. De minimale scherpstelafstand is 24 centimeter, wat het objectief ook zeer geschikt maakt voor het close-up fotograferen. 

Het objectief is ontworpen met zowel de foto- als videograaf in het achterhoofd. In de niet-lineaire stand verschuift het scherpstelpunt met een variabele waarde, afhankelijk van de snelheid waarmee je aan de scherpstelring draait. In de lineaire stand verschuift het scherpstelpunt in vaste stappen, te beïnvloeden met het draaien aan de scherpstelring. De gevoeligheid kan in stappen van 30 graden worden ingesteld van 90 tot 360 graden. Focus breathing wordt eveneens onderdrukt.

Info: www.panasonic.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel