De nieuwe allround hybride spiegelloze systeemcamera gebaseerd op de succesvolle GH5:

Panasonic introduceert LUMIX GH5 Mark II

Christel de Wolff 1310 0
Met trots introduceert Panasonic de LUMIX GH5M2, een spiegelloze systeemcamera die uitstekende videoprestaties biedt voor alle filmmakers.

Introductie Panasonic LUMIX GH5 Mark II

De belangrijkste kenmerken op een rijtje:

 • De LUMIX GH5M2 bouwt voort op de krachtige GH5 en kan C4K1/4K 60p 4:2:0 10-bits-video's produceren en gelijktijdig 4K 4:2:2 10-bits-beelden uitvoeren via HDMI.
 • De functie V-Log L is reeds geïnstalleerd. Hierdoor kan de kleurtoon gemakkelijk worden afgestemd bij opnames gemaakt met de V-log-functie van de S1H/S1 en de V-Log L-functie van de GH5/GH5S.
 • De Digital Live MOS-sensor van 20,3 megapixels met AR (Anti-Reflectie) coating legt details helder vast en maakt uitstekende lensprestaties mogelijk. Ook de beeldprocessor heeft een update ondergaan. Er wordt nu gebruik gemaakt van de nieuwste snelle en krachtige Venus Engine.
 • De LUMIX GH5M2 beschikt over een snelle, uiterst nauwkeurige AF. Hij is uitgerust met geavanceerde deep learning-technologie die mensen, honden, katachtige en vogels kan detecteren. Wanneer er opnames worden gemaakt van mensen, herkent de camera niet alleen ogen, gezichten en lichamen, maar ook alleen hoofden op basis van realtime detectietechnologie. Dit betekent dat er nog nauwkeuriger wordt scherp-gesteld.
 • Om stabiel vanuit de hand opnames te kunnen maken, is de Body I.S. (Image Stabilizer) van de LUMIX GH5M2 nog verder verbeterd. Er kan nu een 6,5 stops langere sluitertijd worden gebruikt3. Door toepassing van het nieuwste algoritme dat werd ontwikkeld voor de S1H kunnen er vloeiende, stabiele video's worden vastgelegd, zelfs als de camera beweegt.
 • Touchbediening is mogelijk via een 3,0-inch vrij draaibaar lcd-scherm met een beeldverhouding van 3:2 en een hoge resolutie van 1.840.000 pixels. Om ervoor te zorgen dat het scherm buiten goed zichtbaar is, zijn de
 • helderheid en kleurweergave van het lcd-scherm verbeterd ten opzichte van de GH5.
 • Draadloos live streamen met de LUMIX GH5M2 is mogelijk via de gebruiksvriendelijke LUMIX Sync-app. Uiteraard is bekabeld live streamen ook een optie. Met een toekomstige firmware-update waarmee RTP/RTSP bekabeld IP-streamen4 mogelijk wordt, zullen er ook stabiele beelden met geluid van hoge kwaliteit kunnen worden gestreamd.
 • De LUMIX GH5M2 heeft met zijn volledig gegoten voor- en achterframe van een magnesium legering een robuuste behuizing en is daarmee bestand tegen intensief gebruik buiten. Daarnaast is de body spatwater-bestendig5, stofdicht en vorstbestendig tot -10 graden Celsius.
 • De LUMIX GH5M2 is compatibel met Bluetooth 4.2 en zowel 5 GHz (IEEE802.11ac)6 als 2,4GHz (IEEE802.11b/g/n) Wi-Fi.
 • De meeste accessoires voor de GH5, zoals de XLR-microfoonadapter, de afstandsbediening en de batterijgrip kunnen ook worden gebruikt met de GH5M2.

Wees er snel bij en profiteer van een Early Bird actie! 

Panasonic introduceert Early Bird-actie. Bij aankoop van een LUMIXGH5M2 body of kit, ontvangt de consument een gratis lens en batterij t.w.v. € 289,-. Deze actie loopt tot en met 31 juli 2021. Meer informatie over deze actie is te vinden op www.panasonic.nl/acties.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel