Olympus onthult nieuwste lens roadmap en firmware met vogeldetectie autofocus

Christel de Wolff 3839 0
Olympus heeft de ontwikkeling van de M.Zuiko Digital ED 150-400mm f/4.5 TC1.25x IS Pro aangekondigd. Een hele mond vol voor een ragscherpe telelens. Daarnaast kondigt Olympus een firmware update aan voor de E-M1X met o.a. vogeldetectie AF en een OM-D webcam software bètaversie.
Olympus gaat door met het verbeteren van het M.Zuiko-lensassortiment om optimaal gebruik te maken het compacte en lichtgewicht Micro Four Thirds-systeem met hoge beeldkwaliteit. De lens roadmap is bijgewerkt.

Update Olympus 150-400 tele-objectief

Daarnaast is er een update over de M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO-lens naar buiten gebracht. Dit objectief met ingebouwde teleconverter werd in januari van vorig jaar aangekondigd. De ontwikkeling van deze lens gaat door en wordt naar verwachting deze winter uitgebracht. Het definitieve ontwerp van het product is nu al beschikbaar.

Firmware update met vogeldetectie autofocus

OM-D E-M1X-fotografen kunnen bovendien uitkijken naar een firmware-update waardoor met vogeldetectie AF zal worden toegevoegd aan de intelligent onderwerpdetectie AF. Ideaal voor vogel- en natuurliefhebbers. Deze spannende update wordt verwacht voor de winter van dit jaar

Olympuscamera als professionele webcam

Een grote frustratie onder thuiswerkers is de kwaliteit van de webcam van sommige collega’s en klanten. Olympus maakt het mogelijk om je camera te gebruiken als webcam. Een OM-D bètaversie softwareupdate wordt uitgebracht voor de modellen E-M1X, EM1, E-M1 Mark II, E-M1 Mark III en E-M5 Mark II. Deze tethering compatibele OM-D-modellen kunnen gratis worden geupdatet met de benodigde software. Koppel de OM-D camera aan de pc via USB, zet de camera aan en selecteer de tethering mode, start de web conferentie applicatie en selecteer “OM-D Webcam Bèta” in de instelling van de app’s.Meedoen aan een videoconferentie was nog nooit zo eenvoudig.

Lees ook: Olympus verkoopt cameradivisie aan Japans investeringsbedrijf

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel