Nog t/m 15 mei: expo viert 100 jarig bestaan fotografencollectief De Zutphense

Christel de Wolff 1308 0

Fotografencollectief De Zutphense viert haar 100-jarige bestaan met een expositie onder de titel ‘In het oog’ in het Stedelijk Museum Zutphen.

Sinds 2010 brengt het fotografencollectief ook een fotojaarboek uit met dezelfde titel. In dit fotoboek worden van elk lid twee foto’s geplaatst en zo ontstaat er jaarlijks een mooi overzicht van hun werk. De 34 enthousiaste leden van de Zutphense houden zich bezig met verschillende genres, zoals onder meer landschap, abstract, portret, natuur of architectuur.

Expositie In het oog

Het Stedelijk Museum Zutphen is trots op het werk van het fotografencollectief en laat daarom in het kader van het jubileum de beste werken zien. Naast foto’s is er ook een film te zien over het collectief; deze gaat over het werk en de werkwijze van de leden. Het speciale jubileum boek over de historie van de fotografencollectief en met het werk van de leden, is ook in het museum te koop. 

De expositie is te zien van 29 januari 2023 tot en met 15 mei 2023. Het Stedelijk Museum Zutphen is open van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Pierre Pinkse

Succesvol fotografencollectief

Het enthousiasme van De Zutphense voor de fotografie leidt vaak tot goede resultaten, zoals een plaats in de top tien van de Bondsfotowedstrijd, de belangrijkste clubwedstrijd van de Fotobond. Ook in individuele wedstrijden worden prijzen behaald. Enkele leden zijn internationaal actief in de FIAP (Fédération Internationale de L'Art Photographique) en ook in landelijke groepen van de Fotobond.

Meer over fotografencollectief De Zutphense: dezutphense.nl

Rudi Verhagen

Lees meer: Foto expositie in studio stad hasselt up close avstand

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel