Nikon Z 9: dit is wat we weten

Christel de Wolff 1993 0
De ontwikkeling van de Nikon Z 9 is aangekondigd. Hoewel het nog flink gissen is naar de meeste details, zijn er wel al een aantal specificaties zo goed als zeker. In dit artikel alles wat we alvast weten van de Nikon Z 9, het nieuwste spiegelloze vlaggenschip van Nikon.

Snelle full-frame sensor

Natuurlijk heeft het vlaggenschip model van de Nikon Z-series een zeer geavanceerde full frame sensor. Specifieker: het wordt een Stacked CMOS-sensor, waardoor extra snel gefotografeerd kan worden. Daaruit maken we natuurlijk op dat Nikon vooral inzet op profesionele sport- en actiefotografie.Te meer omdat de EXPEED 7 processor verantwoordelijk is voor snelle autofocus en beeldverwerking.

Video

Iedere spiegelloze camera kan tegenwoordig filmen, veelal in 4K. Nikon gaat met de Nikon Z 9 nog een stapje verder. Als we de geruchten mogen geloven zal de camera worden uitgerust met meer dan 44 megapixels (waarschijnlijk 45,7) en dat betekent dat filmen in 8K mogelijk is.

Body en accu

De Nikon Z 9 is een robuuste spiegelloze camera heeft een batterygrip die vast zit aan de body. Hierdoor is de constructie zeer stevig en is er ruimte voor een krachtige accu, of meerdere accu's. Dat is met name handig wanneer er mee wordt gefilmd of in burst gefotografeerd. 

Prijs en beschikbaarheid

De Nikon Z 9 zal nog in 2021 op de markt komen. We wachten nog op de officiele onthulling met het bijbehorende prijskaartje, maar kunnen we al met zekerheid zeggen dat deze niet mals zal zijn, al krijg je er natuurlijk wel een flinke camera met dito prestaties voor terug. 

Wil jij nu al aan de slag kunnen met een Nikon Z systeemcamera? Kies dan liever voor de eveneens hoogwaardige Nikon Z 7II

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel