NIKON KONDIGT FIRMWARE-UPDATE VOOR DE Z 9 AAN

Redactie DIGIFOTO Pro 390

Nikon kondigt firmwareversie 5.00 aan voor haar topklasse full-frame systeemcamera, de Nikon Z 9.

De firmware-update introduceert een reeks nieuwe functies die aan de wensen van verschillende gebruikers voldoen, van het vergroten van de flexibiliteit voor sportfotografen tot het verbeteren van portretfotografie. Dit laatste is mogelijk dankzij de nieuwe functies ‘Huid verzachten’ en ‘Balans huidtinten’ in portretten, evenals de Picture Control voor portretten met rijke tonen.

Ook bevat de nieuwe firmwareversie een extra functie voor automatische opname waarmee fotografen en videografen de begindatum, het tijdstip en de duur van een opname kunnen instellen en zo het batterijverbruik kunnen minimaliseren voor een efficiëntere workflow. Daarnaast is een optie voor een lagere snelheid [C15] aan Snelle beeldopname+ toegevoegd voor extra gebruiksgemak bij continu-opnamen. 

Verdere verbeteringen in de bediening van de Z 9 zullen voor gebruikers meteen opvallen, zoals verbeterde zichtbaarheid en meerdere functies die aan de aanpasbare bedieningsknoppen kunnen worden toegewezen. Handmatige scherpstelling is nu ook mogelijk met livebeeld en maximaal diafragma in de handmatige scherpstelstand, waardoor gebruikers de volledige controle kunnen houden.

Firmwareversie 5.00 is ontworpen om het algehele gebruiksgemak te verbeteren en zowel snelheid als efficiëntie te vergroten. Zo kunnen fotografen het continue LED-licht van de Profoto A10 nu als AF-hulpverlichting gebruiken*1. Bovendien kunnen gebruikers met de toegevoegde optie Voorkeur scherpstelpunt (gezichtprioriteit) het scherm centreren op het gezicht van hun onderwerp en kunnen ze door foto's bladeren tijdens de zoomweergave.

Dit zijn een aantal van de nieuwe functies van firmwareversie 5.00. Alle functies en de link naar de gratis te downloaden firmware zijn te vinden in het downloadcentrum van Nikon. 

Nikon streeft er voortdurend naar om aan de behoeften van haar klanten te voldoen door regelmatig firmware-updates uit te brengen met handige functies. Ga voor meer informatie naar www.nikon.nl.

afbeelding van Bryan Oosenbrug

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie