NIKON BRENGT VERSIE 2.0.0 VAN DE NX TETHER-SOFTWARE UIT

Redactie DIGIFOTO Pro 683

Nikon kondigt de nieuwe Nikon Tether Ver. 2.0.0 aan, de gratis software waarmee je opnamen via een verbonden computer*1 met een Nikon-camera kunt maken.

Functies die voorheen alleen beschikbaar waren met Camera Control Pro 2*2 zijn nu gratis beschikbaar met Ver. 2.0.0, zoals de configuratie van een groot aantal camera-instellingen, livebeeld tijdens het maken van opnamen op afstand en ondersteuning voor video-opnamen. 

Deze nieuwe software zorgt voor een efficiëntere workflow voor fotografen die in de studio fotograferen. Ze kunnen de foto’s direct aan hun klanten laten zien op een grote monitor en tegelijkertijd opnames blijven maken. De software biedt ook een grotere verscheidenheid aan camera-instellingen die op afstand vanaf de computer kunnen worden geconfigureerd, zodat professionals zowel foto's als video's kunnen maken onder verschillende omstandigheden en hun werk naar een hoger niveau kunnen tillen met behoud van optimale kwaliteit. 

De gebruikersinterface is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en overzicht. Gebruikers kunnen de indeling van de livebeeldweergave en de controleweergaven naar eigen wens aanpassen. Het nieuwe eenvoudige, maar multifunctionele ontwerp maakt daarnaast intuïtieve bediening mogelijk.

Belangrijkste updates

  • De software biedt ondersteuning voor het maken van foto's en video's
  • De functies die tegen betaling beschikbaar waren met Camera Control Pro 2 zijn nu gratis beschikbaar
  • Livebeeldweergave is toegevoegd voor meer veelzijdigheid en gemak bij het maken van opnamen op afstand vanaf een computer
  • Camerabedieningsfuncties voor het bedienen van unieke Nikon opname-instellingen, zoals Picture Control en Actieve D-Lighting
  • Gebruikers kunnen de indeling (JPEG, RAW, HEIF) selecteren waarin beelden worden opgeslagen. Ook kunnen gebruikers bij opname op beide kaartsleuven (RAW + JPEG of HEIF) ervoor kiezen om alleen de JPEG- of HEIF-beelden naar de computer over te zetten
  • Draadloze bediening is ook mogelijk door via de ingebouwde Wi-Fi van de camera verbinding te maken met de computer met gebruik van Nikon's Wireless Transmitter Utility (gratis)
  • De software ondersteunt een efficiënte workflow bij het schakelen tussen foto- en video-opnamen en een multifunctionele, maar eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface
  • De indeling van het programmavenster kan worden aangepast voor flexibel gebruik in elke

*1 De procedure om een camera met een computer of tablet te verbinden en real-time beelden op het scherm te controleren terwijl ze worden gemaakt.

*2 De huidige gebruikers van Camera Control Pro 2 worden aanbevolen NX Tether te gebruiken om een nieuwe camera te ondersteunen.

 

Ook interessant:

Lees hier: FUJIFILM introduceert de FUJIFILM X100VI - baanbrekend en stijlvol

Lees hier: Fotografeer eens tegen het licht in

afbeelding van Kasper Knoester

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie