Nik Software lanceert HDR Efex Pro 2

Julian 9320 0
Nik Software heeft een tweede versie van de HDR Efex Pro plug-in voor Adobe Photoshop, Lightroom en Apple Aperture gelanceerd. De softwaremakers beloven meer functies, een betere interface en snellere prestaties.
HDR Efex Pro 2

Volgens Nik Software kun je met HDR Efex Pro 2 zowel zeer natuurlijk hdr-afbeeldingen als 'artistieke' plaatjes maken. Nik heeft een nieuwe tonemapping-engine gebruikt voor HDR Efex Pro 2, die de kwaliteit moet verbeteren en het hdr-proces aanzienlijk moet versnellen. De grafische processor (gpu) kan nu worden ingezet bij de rekentaken en er is betere ondersteuning voor multicore-cpu's.

Ook de interface is aangepakt, wat de workflow ten goede moet komen. Nieuw is de optie 'depth control', waarmee je de dieptewerking van je foto aan kunt passen. Eveneens nieuw is de mogelijkheid om chromatische aberraties te lijf te gaan in HDR Efex Pro 2.

Het pakket werkt als plug-in voor Adobe Photoshop CS5 of hoger, Lightroom 3 of hoger en vanaf de derde versie van Apple Aperture. HDR Efex Pro 2 werkt zowel op Windows- als op Mac-computers.

Op het YouTube-kanaal NikSoftwareLessons vind je diverse tutorials die je op weg helpen met de nieuwe plug-in.

Prijs en verkrijgbaarheid

HDR Efex Pro 2 is te koop op de Nik Software-website. De volledige versie kost 99,95 euro, de upgrade kost 49,95 euro. Een probeerversie is gratis te downloaden.

Heb je de eerste versie van HDR Efex Pro (of een bundel waar deze in zit) gekocht na 9 juni, dan krijg je een gratis upgrade naar de nieuwe versie.