Nik Software brengt Snapseed naar Mac en Android

Julian 4106 0
Je kon al enige tijd met Snapseed foto's bewerken op je iPad, nu komt het pakket ook naar Android-tablets en Mac OS-computers. Je Android-tablet moet wel voorzien zijn van een Tegra-processor en Android 4 of hoger.

Snapseed werd door Apple verkozen tot beste iPad-app van 2011. Het succesvolle fotobewerkingsprogramma komt nu ook naar Android en  Mac OS-desktopcomputers.

Snapseed voor Mac OS

Nog in januari komt Snapseed naar de Mac App Store. In de VS krijgt het programma een prijskaartje van 19,99 dollar, de europrijs zal vermoedelijk op 15,99 euro komen te liggen.

De desktop-versie van Snapseed is krachtiger dan die voor mobiele apparaten, je krijgt een uitgebreide Tune Image-functie voor het optimaliseren van je foto's. Op de website van de softwarefabrikant zijn video's te bekijken van de Mac-versie van Snapseed.

Snapseed voor Android

Ook met je Android-tablet kun je binnenkort aan de slag met Snapseed. Wanneer de app in de marketplace verschijnt is nog niet bekend, de prijs wel, die zal 4,99 dollar bedragen.

De functionaliteit is vermoedelijk gelijk aan de iPad-versie. De app is niet geschikt voor alle Android-tablets, alleen de nieuwste modellen met Nvidia Tegra 2 of 3-processor en Ice Cream Sandwich (Android 4.x) kunnen overweg met Snapseed.

Snapseed