Geen Z-lens? Geen probleem!

Nieuwe Techart Canon EF - Nikon Z autofocus en stabilisatie adapter

Siem van Woerkom 1088
De adapter maakt het gebruik van Canon lenzen op Nikon Z bodies inclusief autofocus (gezichts en oogdetectie) mogelijk!

Nog wat Canon lenzen thuis liggen?

Techart heeft hun nieuwe Canon EF naar Nikon Z Autofocus-adapter (TZC-01) onthuld. Met de nieuwe TZC-01-adapter kunnen EF-lenzen van Canon / Sigma / Tamron / Tokina autofocus, diafragmaregeling, lensstabilisatie en andere functionaliteiten behouden bij gebruik op Nikon Z6- en Z7-camera's.

Met de Techart-adapter kunnen zowel Auto Focus & Auto Aperture-functies van EF-lenzen op Nikon Z6 en Z7 worden gebruikt. AF-S, AF-C, AF-F en MF-modus worden ondersteund bij het maken van foto's en video's. De gezichts en oogdetectie van camera's met Z-bevestiging kan ook worden gebruikt. Andere functies zoals lens vibratie reductie en timelapse zijn tevens mogelijk. De kwaliteit van de fase-detectie Autofocus ligt blijkbaar even dicht bij die van de native Z-lenzen. Houd er rekening mee dat de functionaliteit kan variëren wanneer verschillende lenzen met E-bevestiging worden gebruikt (telezoomlenzen zullen bijvoorbeeld meer moeite hebben met het scherpstellen van bewegende onderwerpen). 

Techart zegt met nog veel meer te komen

In tegenstelling tot het EF-bevestigingssysteem waarbij de lenzen enorm zijn, is het Nikon Z-systeem een ​​relatief nieuw systeem en beschikt het (nog) niet over een grote hoeveelheid objectieven. Met de nieuwe Techart-adapter kunnen fotografen nu gebruik maken van de betrouwbare EF-lenzen bij het overstappen naar het Nikon Z-systeem. De nieuwe Techart-adapter ondersteunt momenteel de meeste Canon-, Sigma-, Tamron-, Tokina- en Zeiss-lenzen met EF-bevestiging, inclusief enkele legendarische lenzen zoals Canon 16-35 mm L, 24-70 mm L, 70-200 mm L, de Sigma Art-serie, Tamron zoomlenzen, etc.

De nieuwe Techart TZC-01-adapter wordt geleverd met een gratis lensdock voor firmware-upgrade. Verbind deze eenvoudig met een pc of Mac via een Micro USB-kabe en de firmware kan worden bijgewerkt via de Techart-app. Techart werkt er momenteel hard aan om nog meer lenzen en systemen te ondersteunen.

 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem