Nieuw: Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD A057 voor Nikon Z-mount

Redactie DIGIFOTO Pro 1275

Het Tamron 150-500mm F5-6.7 objectief heeft een brandpuntsafstand van 500 mm in de telestand, maar biedt toch een opmerkelijk compact formaat en een extreem hoge beeldkwaliteit over het gehele zoombereik. Het laat gebruikers genieten van spontane opnamen in het ultra telegebied, waarvoor men vroeger altijd een statief voorschreef. De ultra telezoom is uitgerust met het VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) nauwkeurige en snelle autofocusmechanisme met lineaire motor en TAMRON's eigen VC (vibratie compensatie) mechanisme. Aan de kant van 150 mm biedt dit veelzijdige objectief een MOD (Minimum Object Distance) van 0,6 m voor krachtige en dramatische close-ups.

PRODUCTKENMERKEN

Een compact full-frame 500mm objectief dat traditioneel denken uitdaagt.
De 150-500mm F5-6.7 is slechts 212,3 mm lang met een maximale diameter van 93 mm, een verbazingwekkend compact formaat voor een 500mm ultra telezoom voor full-frame mirrorless camera's. Zelfs uitgeschoven tot 500mm tele is het objectief, met slechts 287,3 mm, nog steeds opmerkelijk compact. Op een Nikon Z APS-C mirrorless camera komt de effectieve brandpuntsafstand overeen met een zoombereik van 225-750mm, vanwege de cropfactor.

Uitzonderlijke beeldkwaliteit

De optische constructie heeft 25 elementen in 16 groepen. Het royale en effectieve gebruik van speciale lenselementen zorgt voor een uitzonderlijke beeldkwaliteit. Dit omvat één XLD (eXtra Low Dispersion), vijf LD (Low Dispersion) en twee hybride asferische lenselementen. Deze elementen controleren aberraties grondig, inclusief axiale chromatische aberraties. Hierdoor kunnen fotografen genieten van een uitzonderlijk hoog oplossend vermogen over het hele beeld, van rand tot rand.

VXD AF-motor biedt hoge snelheid, hoge precisie en een uitstekend laag geluidsniveau

De 150-500mm F5-6,7 is voorzien van het VXD-autofocusmechanisme met lineaire motor. VXD levert snelle en zeer nauwkeurige scherpstelling en zorgt voor snelle reacties. Zelfs als je op 500mm fotografeert, stelt het objectief nog snel en nauwkeurig scherp, van dichtbij tot veraf. Dankzij de hoogwaardige tracking bij het scherpstellen, kun je ook snelbewegende onderwerpen met succes vastleggen. De uiterst stille lineaire motor vermindert ook het aandrijfgeluid en de trillingen die worden geproduceerd tijdens het scherpstellen (in vergelijking met een conventioneel aandrijfsysteem). Hierdoor is het ideaal voor het maken van zowel foto's als video's in omgevingen met weinig omgevingsgeluid.

TAMRON's veelgeprezen VC biedt uitstekende beeldstabilisatie

Deze compacte 150-500mm F5-6.7 is uitgerust met het VC-mechanisme van TAMRON voor uitstekende beeldstabilisatie, waardoor beeldonscherpte veroorzaakt door cameratrillingen, efficiënt wordt verminderd.
Deze functionaliteit ondersteunt het uit de hand fotograferen van scènes met weinig licht, zoals 's avonds en binnenshuis, zonder het gebruik van een statief. Vanwege het ontwerp en de functionaliteit van de Nikon Z camera's, moet de VC (vibratiecompensatie) direct op de camera worden in- of uitgeschakeld. Daarom zit er geen speciale schakelaar voor VC op het objectief.

De tele macrofunctie maakt unieke opnames van dichtbij mogelijk

De 150-500mm F5-6.7 biedt uitstekende close-up opnamemogelijkheden voor een ultra telezoom. De MOD is 0,6 m bij 150 mm en 1,8 m bij 500 mm tele. De maximale afbeeldingsmaatstaf bij 150mm is met 1:3.1 extreem hoog. Gebruikers kunnen krachtige tele macrofoto's maken van diverse onderwerpen, terwijl ze op een relatief grootte opnameafstand staan.

Uitgerust met een "Lineair / Niet-lineair" scherpstelling schakelaar

De Nikon Z-vatting is uitgerust met een Lineaire/Non-Lineaire schakelaar, die de handmatige scherpstelervaring verbetert. Deze functie biedt flexibiliteit, zodat je je opnamen kunt afstemmen op het scenario, vooral wanneer je je richt op precisie bij onderwerpen op afstand. In de modus Niet-lineair varieert de scherpstelbeweging met de snelheid waarmee je aan de scherpstelring draait. Daarentegen wordt, in de lineaire modus, de scherpstelbeweging bepaald door de mate van verdraaiing van de scherpstelring. Als je in de stand LINEAR continu aan de scherpstelring draait, verschuift de scherpstelling van de kortste scherpstelafstand, naar oneindig, in een bereik van 360°.

Compatibel met Tamron Lens Utility Software

Met de TAMRON Lens Utility software kunnen gebruikers hun compatibele objectieven rechtstreeks vanaf een computer configureren. Met de TLU-software kunnen niet alleen verschillende objectieffuncties worden ingesteld, maar ook firmware-updates worden uitgevoerd. Het biedt persoonlijke aanpassingen voor flexibele opnamemogelijkheden die zijn afgestemd op verschillende scenario's, waaronder fotografie en video. Met deze persoonlijke instellingen kunnen fotografen het objectief aanpassen aan hun specifieke opnamebehoeften. Het objectief heeft een ingebouwde USB-C poort voor de verbinding met een computer.

Tamron BBAR-G2 Anti-Reflection coating 

De Tamron Broad-Band Anti-Reflection Generation 2 Coating levert verbluffende helderheid en contrast in iedere opname.

Vochtbestendige constructie en fluorcoating bieden extra bescherming
De vochtbestendige constructie van Tamron biedt een beschermende barrière die helpt voorkomen dat het objectief aangetast wordt door vocht of regen. Daarnaast is er de Tamron Fluorine Coating op de frontlens die water en olie afstoot, waardoor vlekken, vingerafdrukken en vuil gemakkelijker kunnen worden weggeveegd en condensatie op het lensoppervlak wordt voorkomen. Samen vergroten deze eigenschappen de duurzaamheid en bruikbaarheid van het objectief onder moeilijke omstandigheden.

Extra functies voor meer bedieningsgemak

  • ·Zonnekap met flexibel, beschermend voorgedeelte
  • ·De rotatieslag van de zoomring is slechts 75°.
  • ·FLEX ZOOM LOCK-mechanisme voor meer gebruiksgemak
  • ·Schakelaars ontworpen voor meer gebruiksgemak
  • ·Arca-Swiss compatibele statiefgondel, met bevestigingsgaten voor een draagriem, wordt standaard meegeleverd

Verkrijgbaarheid en prijs

De Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD (model A057) voor full-frame Nikon Z-mount is vanaf begin november 2023 verkrijgbaar bij Tamron verkooppunten in Nederland. De adviesprijs inclusief btw zal € 1399,00 bedragen.

 

Ook interessant

Lees hier: Mustsee: sensuele zwembadportretten van Danny Eastwood

Lees hier: Food photography uitgelegd door een pro

afbeelding van Nail.clipboardmedia_179943

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie