Nieuw: HD PENTAX-FA 50mmF1.4

Redactie DIGIFOTO Pro 715

Twee nieuwe prime lenzen voor gebruik met K-mount DSLR's,  ontwikkeld op basis van twee verschillende ontwerpconcepten voor een onderscheidende beeldweergave 

nieuw

Kenmerken van de HD PENTAX-FA 50mmF1.4

Beide objectieven hebben dezelfde brandpuntsafstand en open diafragma, maar zijn ontworpen om duidelijk verschillende beeldweergaven te leveren. Dit geeft fotografen een keuze afhankelijk van hun creatieve intentie of toepassing. Beide hebben een K-mount aansluiting en komen, ondanks hun kleine afmetingen, overeen met het 35 mm full-frame beeldveld.

De HD PENTAX-FA 50mmF1.4 is uitgerust met de nieuwste, hoogwaardige, meerlaagse HD-coating om contrastrijke beelden met rand-tot-rand-scherpte te garanderen, terwijl de smc PENTAX-FA 50mmF1.4 Classic een unieke beeldweergave produceert die vergelijkbaar is met die van een lens die 50 jaar geleden is ontwikkeld. Hoewel beide objectieven dezelfde brandpuntsafstand en hetzelfde open diafragma hebben, zijn ze ontworpen om duidelijk te verschillen in hun beeldweergave.

HD-coating voor betere beeldprestaties

 Vergeleken met conventionele meerlaagse coatings, vermindert deze - High Definition - hoogwaardige coating op effectieve wijze de gemiddelde reflectie en verbetert de lichttransmissie, wat resulteert in heldere, contrastrijke beelden met minimale flare en ghosting, zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden zoals tegenlicht.


Nieuw bodyontwerp - passend bij de huidige reeks digitale SLR-modellen 

Met behoud van de afmetingen van de originele smc PENTAX-FA50mm F1.4 komt het ontwerp van de behuizing overeen met de huidige DA, D FA serie objectieven, waardoor deze perfect past bij de K serie digitale SLR's. In overeenstemming met het nieuwe ontwerp en als extern onderscheidend kenmerk van de Claasic Lens Versie, is deze lens voorzien van een groene ring.

Ga voor meer informatie over de andere camera naar: https://www.digifotopro.nl/nieuw-smc-pentax-fa-50mmf14-classic

Ga voor meer informatie over deze camera naar: Pentax.eu

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie