Nieuw fotoboek “MIND MIRAGE – a Serenade to hallucination”

Redactie DIGIFO... 337 0

De crowdfunding campagne voor het fotoboek: “Mind Mirage”, a Serena to Hallucination is nu live op Voor de Kunst. In het fotoboek “Mind Mirage”, neemt Versteeg je mee op een reis van verkenning en zelfontdekking en omarmt de diversiteit van de Queer community.

Zichtbaarheid Queer community:

Het fotoboek is een ode aan de queer community en heeft als doel om stereotypen te doorbreken en vooroordelen te bevragen. Door het boek wil Versteeg een boodschap overbrengen van inclusiviteit, acceptatie en gelijkheid. Met “Mind Mirage” wil Verteeg een platform bieden aan gemarginaliseerde stemmen en de schoonheid van diverisiteit vieren. Daarnaast ligt de queer gemeenschap weer onder vuur, drag performances worden verboden, geweld tegen queer personen neemt toe en veel mensen durven niet hunzelf te zijn in onze maatschappij. Met dit boek wil Versteeg een veilige haven creeeren, een toevluchtsoord waar queerness gevierd, gekoesterd en begrepen kan worden zonder oordeel. 

Mind Mirage - Fotoboek

In het fotoboek vind je autonome projecten inclusief project informaatie, film stills, queer samenwerking en backstage beelden. Het boek is niet alleen een ouvre, maar een kijkje achter de schermen. Het boek bevat een uitgebreide collectie van beeld dat de Queer community toont in al zijn vormen en diversiteit. Het boek is een uitnodiging, maar vooral ook een oproep om de schoonheid van queerness te omarmen.

Book Specificaties;

- 192 pagina’s
- Hard Cover
- A4 Size
- Glanzende Pagina’s
- Uitgeverij; Snap Colective
- Verwachte Datum: Oktober 2023
- Design: Marss the Person

De Crowdfunding:

Versteeg is begonnen met de vormgeving en pubicatie van het book samen met Snap Collective uit Parijs. Nu is Versteeg een crowdfunding gestart om de printkosten van het fotoboek te kunnen betalen. Door het kopen van een gesigneerd exemplaar of een andere donatie te doen kun jij hem helpen het doel te behalen! Door het project te steunen draaag  ook jij bij aan de zichtbaarheid en de acceptatie van de Queer community, daarnaast krijg je er natuurlijk een prachtig en uniek boek voor terug!

Studio Rik Versteeg:

Rik Versteeg (1990, is een queer visual artist uit Rotterdam. Hij ziet zijn werk als een platform voor persoonlijke en creatieve transformatie waarbij hij de nuances van queer ervaringen onderzoekt en verbeeld in thema's zoals zelfacceptatie, identiteit en liefde. De kern van zijn artistieke visie is het vieren van queer identiteit en de strijd voor gelijkheid. Zijn werk bestaat uit het verbeelden van verschillende queer individuen, het doorbreken van stereotypen en het uitdagen van maatschappelijke constructen rondom heteronormativiteit. Door gebruik te maken van verschillende media zoals fotografie, film, make-up en design maakt hij conceptueel beeld dat aanzet tot denken en ruimte creëert voor dialoog en begrip.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie