zondag 22 september

Natuurfotografieliefhebbers opgelet! Bezoek de Veluwse Fotodag 2019

Christel de Wolff 8238 0
In Nationaal Park De Hoge Veluwe wordt op zondag 22 september een bijzonder evenement gehouden. De Veluwse Fotodag 2019 staat helemaal in het teken van natuurfotografie. Natuurfotografen en -liefhebbers mogen deze dag natuurlijk niet missen!

Op 22 september ben je tussen 10:00 en 17:00 van harte welkom in het centrumgebied rond het Bezoekerscentrum van het Nationaal Park de Hoge Veluwe. De hele dag worden er activiteiten rond natuurfotografie georganiseerd. Zo zijn er verschillende workshops, fietsexcursies, lezingen en demo's. Ook bijzonder: de jachthoornblazers treden verschillende keren op. Na afloop van de Veluwse Fotodag is er op eigen gelegenheid de uitdaging om edelherten in bronst te fotograferen.

Fotomarkt: kom shoppen op de Veluwse Fotodag

Op zoek naar informatie over jouw toekomstige nieuwe droomcamera of objectief? Alle bekende fotomerken zijn aanwezig op de Veluwse Fotodag en pakken flink uit met aanbiedingen en kortingen. Aanwezig zijn onder andere Nikon, Sony, Canon, Fujifilm, Olympus, Transcontinenta, Degreef&Partner, Benro, TSE imaging, Cameratools en CameraNu.

Programma lezingen en demo's

In de filmzaal en het klaslokaal van het Bezoekerscentrum zijn er gedurende de dag verschillende lezingen te volgen. De presentaties zijn gratis toegankelijk, maar vol is vol en reserveren is helaas niet mogelijk. Zorg dat je dus op tijd aanwezig bent om teleurstelling te voorkomen! Wat kun je verwachten?

  • Sony ambassadeur Gustav Kiburg praat je bij over de prime 400mm, 600mm en de nu al legendarische 200-600mm.
  • Natuurfotograaf Rick van der Kraats vertelt je over het ontdekken van een onderwerp, de verdieping van inzichten en de verbreding van jezelf als natuurfotograaf én als mens. Fotografie is veel meer dan alleen een plaatje schieten.
  • Henri van Vliet staat garant voor prachtige beelden en voldoende humor. Op zijn eigen manier laat hij zien hoe alledaagse onderwerpen heel boeiend fotomateriaal kunnen opleveren.
  • Fotograaf Tariq La Brijn neemt je mee op zijn ontdekkingsreis: zijn groei als fotograaf en zijn fotografische ontdekkingen in vooral NoordEuropa. Ook bespreekt hij de mogelijkheden van de nieuwste apparatuur en technologie.
  • Portretfotograaf Adrian Kuipers reisde de afgelopen 10 jaar belangeloos voor stichting Orange Babies naar Afrika en vind het tijd om door middel van film, poëzie en zelfgemaakte muziek de bijzondere verhalen achter zijn foto's te laten zien én voelen.

Foto door Jan Vermeer

Programma workshops

Natuurlijk wil je ook graag zelf aan de slag op de Veluwse Fotodag van 2019. Daar is ook aan gedacht!

Workshop Landschapsfotografie
Waar leg je de horizon, welk standpunt kies je en hoe bouw je je foto op zodat het een aantrekkelijke foto wordt om naar te kijken. Deelnemen aan deze workshop is een waardevolle investering als je je verder wilt groeien in landschapsfotografie! De workshop wordt om 11:30 en om 13:00 gegeven.

Workshop kijken, zien, ontdekken
Fotografie begint met het waarnemen met nieuwe ogen. Je moet er voor open staan: je moet het zien. Dat is de essentie van (natuur)fotografie. Je leert dit niet tijdens een workshop van een uur, maar krijgt wel handreikingen om dit voor jezelf verder uit te bouwen. Deze workshop wordt om 12:00 en om 15:00 gehouden.

Workshop Hoge Veluwe
De Hoge Veluwe is circa 5.400 hectare groot en is bijzonder fotogeniek. Het is aan jou om het prachtige landschap van de Hoge Veluwe boeiend in beeld te brengen onder begeleiding van een zeer ervaren fotograaf. De workshop wordt om 13:00, 14:30 en 16:00 gestart.

Workshop compositie
De compositie die je kiest is je handtekening en het begin van een eigen stijl. In deze workshop wordt je geleerd om bewust bezig te zijn met het opbouwen van je beeld. De workshop start om 15:00.

Workshop Macrofotografie
Het fotograferen van insecten, bloemen en ander klein gefriemel is superleuk om te doen én je hebt er geen dure apparatuur voor nodig. In de workshop die uitermate goed geschikt is voor beginners en fotografen met al enige ervaring wordt gehouden om 13:30 en 15:00.

Workshop Macrofotografie Focus Stacking
Een belangrijk onderdeel van macrofotografie is Focus Stacking. In deze mini workshop leer je de basisbeginselen van focus stacking aan de hand van een Olympus OM-D camera welke voor iedere deelnemer beschikbaar wordt gesteld. Deze workshop start om 13:00 en 15:00.

Aanmelden workshops

Om mee te kunnen doen aan een van de workshops op de Veluwse Fotodag dien je je van te voren aan te melden. Meer informatie over de workshops en de kosten van deelname vind je op de website.

Praktische informatie Veluwse Fotodag

De Veluwse Fotodag wordt gehouden op zondag 22 september tussen 10:00 en 17:00. Het evenement is bereikbaar via de drie ingangen van het Park, Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen. Voorkom onnodig wachten en bestel online je entree ticket voor het park. Parkeren is mogelijk in het centrumgebied waar de Veluwse Fotodag wordt gehouden. Het park inrijden kan alleen tegen betaling. Sportief aangelegd? Neem dan een van de gratis witte fietsen bij iedere ingang. Meer informatie en het complete programma van de Veluwse Fotodag vind je op de website.

De Veluwse Fotodag wordt gesponsord door Cameratools.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel