MustSee: Plot Device

MustSee: Plot Device

jesse kraal 2432 0
Een geheimzinnig apparaat dat je eigen tuin omtovert in een filmset, het lijkt te mooi om waar te zijn. Dat is het dan ook. Het is wel een mooi voorbeeld van video, geschoten met een Canon 5D mark II, gecombineerd met digitale effecten.

De hoofdpersoon uit de korte film koopt via internet een 'plot device'. Het geheimzinnige apparaat blijkt een nieuwe wereld te openen vol met gevaren en emoties die we kennen uit Hollywoodfilms. De video laat goed zien hoe je met een relatief kleine crew en beperkte middelen toch een overtuigend stuk film kunt neerzetten.

In de making-off laten de makers zien hoe de verschillende effecten tot stand kwamen. Voor de digitale bewerking werd het programma Red Giant Magic Bullet Suite 11  gebruikt. Dit pakket lijkt nog het meeste op Adobe Lightroom, maar dan voor video. Niet geheel toevallig is dit programma van dezelfde makers als van het filmpje. Reclame dus, maar wel eentje die de moeite van het kijken waard is.

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse