MustSee: CineSkates

jesse kraal 2518 1
Wat is dat toch met goede ideeën? Zo simpel en doeltreffend, dat je je afvraagt waarom je er zelf niet op bent gekomen. Dit geldt ook voor de CineSkates. Simpel gezegd een GorillaPod met rolschaatswieltjes.

Hoe simpel het concept ook lijkt, er is aardig wat testwerk aan te pas gekomen en er zijn al tienallen prototypes gemaakt. Via Kickstarter, een website waar kleine ondernemers en investeerders elkaar kunnen vinden, is een behoorlijk bedrag binnen gehaald. Met dat geld kan het bedrijf de productie binnenkort opstarten.

In onderstaande video laten de bedenkers zien hoe het uiteindelijke product tot stand kwam en wat je er mee kunt doen. De beelden die zijn opgenomen met behulp van de CineSkates zien er veelbelovend uit, zo veelbelovend dat Joby ze toestemming heeft gegeven de GorillaPod te mogen gebruiken in het uiteindelijke product.

De eerste CineSkates zullen in september van de band rollen. De prijs voor een setje CineSkates wordt ongeveer 200 dollar, dan heb je enkel de wieltjes. Voor een complete set inclusief de GorillaPod  Focus en balhoofd ben je waarschijnlijk 350 dollar kwijt.

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse

afbeelding van Ambulant

Mwah... Dat vind ik toch aardig aan de prijs, als je ziet dat hij het heeft over 'big-bulky-expensive stabilizers. $350,- is meer dan een Konova slider, twee keer zoveel als een Glideshot Jib en voor hetzelfde geld het je een aardige shouldermount, al dan niet met mattebox of followfocus. Dat lijken me toch stuk voor stuk betere investeringen...