Met dit fotografiedoeboek kom je de lockdown wel door

Redactie 4029 0
Tijdens de (gedeeltelijke) lockdown zijn veel mensen op zoek gegaan naar een nieuwe hobby of hebben ze een oude hobby weer opnieuw opgepakt, fotograferen bijvoorbeeld. Met het e-book ‘Fotografeer je door de lockdown’ van Guillaume Decock word je door middel van leuke uitdagingen aangezet om te gaan fotograferen. 

2020 is een bijzonder jaar waarin we allemaal op de proef worden gesteld. Zo ook fotograaf Guillaume Decock wiens professionele activiteiten ook stil kwamen te liggen. Dit heeft de fotograaf op het idee gebracht om het fotografiedoeboek te maken. Met dit boek wil hij dat 2020 het jaar kan is jij hebt leren fotograferen of waarin je jouw fotografieskills hebt kunnen verbeteren. En dat kan door middel van ‘Fotografeer je door de lockdown’. 

Veertig uitdagingen

Met maar liefst veertig uitdagingen in het boek, staan heel wat uurtjes aan fotografie op je te wachten. Er is natuurlijk weinig te doen tijdens de lockdown, daarom gaan de meeste mensen elke dag wel even een rondje wandelen. Maar aangezien dit dan ook elke dag in dezelfde omgeving is, begint dit vaak al snel te vervelen. Door de foto-opdrachten te doen, krijg je een andere kijk op je omgeving en leer je anders naar die omgeving te kijken. Hierdoor wordt het wandelen ook weer leuker. En mocht het nou slecht weer zijn, dan staan er ook genoeg leuke opdrachten in om binnen te doen. 

Mensen verbinden

Behalve mensen aanzetten om te gaan fotograferen wil Guillaume Decock ook een omgeving creëren waar mensen geïnspireerd kunnen worden. Hij heeft de hashtag #lockdownfotoboek en een besloten Facebookgroep voor de deelnemers van het project opgezet. Hierin kan je de foto’s van andere deelnemers bekijken. De fotograaf wil hiermee zorgen voor een plek waar deelnemers elkaars foto’s kunnen bekijken. Hier kan je inspiratie op doen, kan je een kijkje nemen in hoe andere mensen de lockdown beleven en op die manier wil hij een verbonden gevoel in deze eenzame periode creëren.

E-book

Het e-book is digitaal maar kan ook uitgeprint worden. Er zitten bewust witpagina’s na elke opdracht in om jouw werk op te plakken. Op die manier kan je van dit boek een tastbare en mooie herinnering maken van deze vreemde periode. 

Laat je inspireren door de foto’s en uitdagingen van ‘Fotografeer je door de lockdown’.

Ben jij benieuwd geworden naar het fotografiedoeboek van Guillaume Decock? Bestel het boek via zijn webshop. Het boek kost € 8,99, het is ook verkrijgbaar in het Engels en je hebt geen e-reader nodig om het boek te lezen. 

Guillaume Decock

Guillaume Decock is een cultuur- en modefotograaf uit Evergem bij Gent. Na zijn studie voor sociaal werker is hij in de wereld van concertfotografie beland. Na alle concerten en festivals vond hij het tijd om te kijken naar andere onderwerpen. Zo is hij begonnen het maken van foto’s op filmsets en kledingcollecties. Ook fotografeert hij artistieke portretten van en voor particulieren.  guillaumedecock.com

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie