Sirui FD-01

Met de Sirui FD-01 statiefkop met vier assen fotografeer je vanuit welke hoek dan ook

Christel de Wolff 1879
Hét nieuwe paradepaard van Sirui, de FD-01 Four Way Head heeft vier verstelbare assen waardoor je gemakkelijk vanuit welke hoek dan ook kunt fotograferen

De Sirui FD-01 Four Way Head is een uiterst innovatieve en slimme kop die zowel voor fotografen als videografen uitermate geschikt is. Zo functioneert de bovenste 360 graden as feitelijk als een leveller die je normaal gesproken gebruikt op een filmstatief. Met deze kop kun je alles doen wat je ook met een gewone driewegkop kunt doen. Daarnaast zorgt de extra panorama-as er voor dat je, ongeacht de helling waarop je staat, altijd een rechte horizon hebt. Ook al draai je je camera. 

Kortom, maak jij graag panorama’s vanaf een hellend standpunt? In dat geval hoef je niet langer de "beenlengte" van je statief te variëren. Je zet je statief gewoon scheef neer, gebruikt de twee of drie verstellingen om je compositie te maken en daarná kun je alsnog 360 graden in de rondte draaien en fotograferen, zonder dat je horizon scheef komt te staan. Ook de waterpassen aan drie kanten van de kop spelen hierbij een prominente rol.   

Je camera is op ieder moment veilig dankzij de anti-slip rubbers en het exclusief voor Sirui ontworpen Lock systeem. De hendels kunnen bovendien ingeklapt worden waardoor de kop meer gestroomlijnd raakt en makkelijk mee te nemen is. Je kunt de Sirui FD-01 gebruiken op tripods en monopods met een 3/8 inch (9,5mm) schroef. De kop weegt 770 gram en kan maximaal 10 KG dragen. Bij Sirui geniet je van zes jaar garantie op statieven, monopods en koppen.

 

De Sirui FD-01 heeft een adviesprijs: €229,-
 
Meer informatie over de FD-01 en andere producten van Sirui vind je op de website.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel