Masterclass Playboy-fotografie, zondag 14 april

Masterclass Playboy-fotografie, zondag 14 april

Redactie DIGIFO... 16321 0
Al sinds de uitvinding van de fotografie, is het vrouwelijk naakt een favoriet onderwerp van vele fotografen. Playboy is zonder twijfel het bekendste instituut op dat gebied, met spannende maar toch ook stijlvolle foto's. Fotograaf Patrick Kaas gaat tien mensen de fijne kneepjes van het vak bijbrengen.

Al vele decennia is Playboy hét blad voor stijlvol vrouwelijk naakt. Voor de Nederlandse editie wordt dikwijls fotograaf Patrick Kaas opgetrommeld om een van de playmates te fotograferen. Als fotograaf voor Playboy werken is voor velen een droom en dat zal het voor het gros ook blijven. In samenwerking met Patrick kunnen we echter tien mensen voor een dag de kneepjes van het vak bijbrengen in een speciale masterclass. Waan je voor één dag Playboy-fotograaf!

Wat kun je verwachten?

Er is ruimte voor maximaal tien deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor individuele begeleiding. Om elf uur beginnen we met een inleiding over deze tak van sport, Patrick zal wat vertellen over zijn werk, maar gaat ook in op theorie over de omgang met het model, belichting en verlichting, en locatiekeuze. Na de -inbegrepen- lunch is het tijd om het geleerde in de praktijk te brengen en kan er drieënhalf uur gefotografeerd worden. In de studio zijn diverse lampen, softboxen en andere studioaccessoires aanwezig en Patrick zal helpen deze juist te gebruiken. Om half vijf in de middag is de workshop afgelopen.

Wat, wie, hoe en waar?

  • Datum: zondag 14 april 2013
  • Tijd: 11.00 tot 16.30 uur
  • Locatie: MMC, Rijswijk, Zuid-Holland
  • Docent: Patrick Kaas
  • Inclusief lunch, koffie, thee en fris
  • Wat moet je mee nemen: Een camera, spiegelreflex, analoog of digitaal, enige fotografiekennis is gewenst
  • Prijs: normaal €259,- via DIGIFOTO Pro nu voor maar €169,95

Roosmarijn
Het ervaren naaktmodel Roosmarijn zal 17 maart voor de lens staan.

Wat verwachten wij?

Als je je inschrijft voor deze masterclass gaan we er vanuit dat je beschikt over een zekere dosis basiskennis van fotografie. Zaken als sluitertijd, diafragma en iso-waardes worden geacht bekend te zijn. Ook gaan we er vanuit dat iedere deelnemer zelf een dslr of compacte systeemcamera meebrengt en dat je weet hoe je hierop de eerder genoemde basisinstellingen kunt aanpassen. Vergeet natuurlijk ook niet je accu's op te laden en voldoende geheugenkaarten bij je te hebben! Zo kunnen we ons tijdens de workshop volledig richten op fotografie en bijbehorende zaken als omgang met het model en locatiekeuze.

Informatie

De workshop kost 169,95 euro en vindt plaats op zondag 14 april aan de Delftweg 147 in Rijswijk, Zuid-Holland. Om elf uur zal de workshop beginnen, om half vijf loopt deze ten einde. Een uitgebreide lunch en koffie, thee, fris en een tussendoortje zijn inbegrepen in de prijs.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Roosmarijn

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie