Maak mooie foto’s met je iPhone

Redactie 336 0
Hoewel de mobiele telefoon is uitgevonden om onderweg te kunnen bellen en later tekstberichtjes te sturen, gebruiken we onze mobieltjes nu op een heel andere manier: als fotocamera.

Een goede iPhone case is daarbij heel belangrijk. Met deze tips maak jij ook de mooiste digitale foto’s met je iPhone.

Fotograferen met je iPhone

Het is zo makkelijk; fotograferen met je mobiele telefoon. Ieder moment met vrienden, van vakantie en je gezin tot aan mooi gedekte tafels kunnen we dankzij onze mobiele telefoons gemakkelijk vastleggen. En dankzij de steeds professionelere camera’s in de mobiele telefoons is het heel eenvoudig om echt mooie foto’s te maken. En met deze tips doe jij dat net zo gemakkelijk met je iPhone.

Kies een hoge resolutie

In de instellingen van de camera van je iPhone is het mogelijk om de resolutie van je foto’s aan te geven. De resolutie geeft aan uit hoeveel pixels je foto mag bestaan. Hoe groter het aantal megapixels des te scherper wordt je foto. En des te meer je er daarna mee kan doen. Denk hierbij aan haarscherpe afdrukken bijvoorbeeld voor een uitvergroting aan de muur of voor als foto op je Apple iPhone hoesjes. Let wel: een hoge resolutie betekent ook dat je foto meer opslagruimte nodig heeft.

Gebruik de stand voor professionals

Wist je dat je iPhone camera ook handmatig ingesteld kan worden? Als je een beetje weet hoe het werkt met diafragma, ISO instellingen en sluitertijd, dan kun je door deze instellingen te wijzigen de mooiste foto’s maken. Ben je daar niet zo mee bekend? Dan is dat eenvoudig te leren. Even in het kort: het diafragma bepaalt hoeveel licht er door je lens naar binnen valt, hoe groter het getal, des te kleiner is de opening waardoor het licht door de lens komt. ISO helpt om meer licht te vangen in het donker. Hoe hoger het ISO-getal des te korreliger wordt je foto. Hoe lager, des te scherper is je foto. De sluitertijd bepaalt hoe lang het licht door het diafragma mag vallen. Bij een korte sluitertijd valt er heel kort licht naar binnen, bij een lange sluitertijd blijft de lens langer open staan. Met de pro-stand kun je dit allemaal instellen om zo de mooiste foto’s te maken.

Speel met de instellingen

Ga er eens op uit en speel met de pro-instellingen van je iPhone om zo te ontdekken hoe je de mooiste foto’s maakt. Zo leer je de mogelijkheden vanzelf kennen en zie je ook wat het veranderen van die instellingen doet met je foto. Bovendien ontdek je het beste hoe je bijvoorbeeld bloemen, de kinderen, je hond en ieder ander onderwerp het mooiste vereeuwigd.

Speel met kleur

Wist je dat er standaard al verschillende filters zijn opgenomen in de camera-app van je iPhone? Kies eens voor levendige kleuren en ontdek wat dat voor de sfeer van je foto van doen. Maar speel ook eens met kleur of juist zwart-wit. Een foto in grijstinten kan heel spannend zijn, vooral wanneer je daarbij kan spelen met de lichtinval op een gezicht of in de kamer.

Bijzondere foto opties

Met je iPhone kun je Live foto’s maken. Dit zijn foto’s waarbij voor en na de foto een stukje bewegend beeld wordt geplakt. De nadelen hieraan is dat je dit effect alleen op je iPhone kan ervaren en dat het veel geheugen van je iPhone vraagt. Maar het effect is echt heel leuk, omdat het moment op een heel andere manier wordt vastgelegd. Zo krijg je een dynamische herinnering. Een ander tof effect is de panorama foto. Deze maak je liggend door je camera langzaam van rechts naar links (of andersom) te bewegen. De iPhone maakt er dan een geheel van. Ideaal voor het vastleggen van landschappen!

Het belang van een goed hoesje

Om je mobiel te beschermen tijdens het gebruik, doe je er een van de trendy, mooi vormgegeven en vooral bijpassende Apple iPhone hoesjes om heen. Een iPhone case moet perfect aansluiten op je iPhone, waarbij het de cameralenzen niet mag bedekken. Zelfs een klein randje over de lens kan je foto verpesten. Dat geldt ook voor het blokkeren van de ingebouwde flits. Als deze enigszins wordt tegengehouden door een verkeerd hoesje, dan krijg je een heel verkeerde belichting. En dat zie je op de foto. Koop daarom altijd een iPhone case die hoort bij jouw type iPhone. Dan past de iPhone case namelijk perfect en helpt het je om de mooiste foto’s te maken.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie