Maak de beste foto’s voor de verkoop van je woning met deze 4 tips

Redactie 220 0
Je krijgt nooit een tweede kans om een goede eerste indruk te maken. Een bekende uitspraak, die vooral toepasbaar is op de verkoop van een woning. Je raadt het al; goede foto’s maken de eerste indruk. Als je een woning gaat kopen, bekijk je tenslotte eerst beschikbare woningen op Funda of bij de makelaar. Op basis van de foto’s die je ziet, krijg je een eerste indruk en besluit je of je wel of niet bij een woning gaat kijken. Goede foto’s zijn dus ontzettend belangrijk. Met onderstaande fotografietips weet je zeker dat je een goede eerste indruk achterlaat!

1. Creëer licht

De eerste tip is direct de meest belangrijke; creëer licht. Een lichter huis oogt nu eenmaal groter. Licht zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Niet alleen in de woning zelf, maar ook op foto’s. Ga je foto’s maken? Zorg ervoor dat je rolluiken, gordijnen, tussendeuren of tuindeuren openzet. Ook het tijdstip van fotograferen is van groot belang. Zo heb je tussen 10 uur ’s ochtends en 2 uur ’s middags het beste licht!

2. Creëer ruimte

We benoemden net al het ‘ruimtelijk gevoel’. Licht kan daarvoor zorgen. Maar logischerwijs krijgen bezichtigers ook een ruimtelijk gevoel wanneer er daadwerkelijk veel ruimte is. Of je nu een grote of kleine woning hebt, ruimte creëer je eenvoudig zelf. Vooral het vloeroppervlak is van belang. Zorg ervoor dat deze zo leeg mogelijk is. Zo zien potentiële kopers direct de mogelijkheden die de ruimte biedt.

3. Maak schoon

Op foto’s zie je álles. Zeker als je met veel licht fotografeert. Denk aan kleine strepen op de ramen, kreukels in het beddengoed of stof op het kozijn. Daarom is een goede schoonmaakbeurt voorafgaand aan het fotograferen van groot belang. Dat geldt niet alleen voor de binnenkant van de woning, maar óók voor de buitenkant. Zo dien je de ramen aan de buitenkant goed te zemen en ervoor te zorgen dat de gevels schoon zijn. Zit er aanslag op het dak? Laat het dak dan eerst reinigen door een professionele reiniger, zoals Dakreiniging Prova.

4. Maak sfeer

Foto’s zijn een goede weergave van hoe de woning er daadwerkelijk uitziet. Daarnaast zijn foto’s ideaal om een bepaalde sfeer over te brengen. Zorg er dan ook voor dat de woning er sfeervol uitziet voor je gaat fotograferen. Zet een vaas met verse bloemen neer of kies voor een mooie plant in de hoek van de woonkamer. Ook buiten geldt dat een tuin die pas onderhoud heeft gehad er sfeervoller uitziet dan een kale tuin zonder planten en bloemen.

Met bovenstaande 4 tips creëer jij zeker een goede eerste indruk en heb je de eerste belangrijke stappen gezet voor de verkoop van de woning. Veel succes!

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie