Meer licht nodig?

LitraTorch 2.0 led-lamp

Christel de Wolff 4406 0

De LitraTorch 2.0 foto- en videolamp is een superkleine led-lamp, amper zo groot als een GoPro-camera. Laat je echter niet van de wijs brengen door het formaat. De LitraTorch 2.0 beschikt namelijk over tot wel 800 lumen daglicht (5700K).

Trapsgewijs kun je de LitraTorch 2.0 gebruiken in 100, 450 of 800 lumen. De led-lamp heeft ook een felle stroboscoopfunctie waarin het zelfs 2200 lumen knippert. De lamp beschikt over zestien led’s die samen goed zijn voor een supergroothoek-licht van maar liefst 70 graden. Met de bijgeleverde diffuser kun je het licht nog meer verstrooien. Opladen gaat gemakkelijk via de bijgeleverde micro-USB-kabel. Eenmaal opgeladen kun je de ledlamp draadloos gebruiken.

LitraTorch 2.0, ideaal voor video

De LitraTorch 2.0 is flikkervrij en geeft een behoorlijke stoot daglicht (5700K) wat het licht ideaal maakt voor video-opnamen. Je schroeft de LitraTorch 2.0 gemakkelijk op de hotshoe van je camera of monteert het op een statief met de bijgeleverde schroefmogelijkheden. Ook kun je hem op een GoPro monteren en zijn er zelfs klemmen beschikbaar waarbij je hem op je drone kunt zetten voor maximale creativiteit met licht. Natuurlijk moet je het lampje goed vastzetten, maar omdat de led-lamp robuust gebouwd is, kun je er gerust eens wat risicovolle situaties mee filmen, die je er met grotere en kwetsbare studioverlichting wat minder snel op waagde. Ook in een natte omgeving hoef je je geen zorgen te maken om je kleine compagnon. De LitraTorch 2.0 is waterproof tot wel 20 meter diepte.

Conclusie

Op zoek naar net dat beetje extra licht, maar geen mogelijkheid om grote apparatuur met je mee te slepen? Dat is helemaal niet nodig, de LitraTorch 2.0 past perfect in iedere fototas of zelfs in je jas- of broekzak en geeft een hoeveelheid licht die niet onder doet voor grotere continulampen. Ook zijn ze een stuk minder kwetsbaar dan grotere lampen. Kortom, de ideale accessoire voor avontuurlijke foto- en videografen.

Specificaties LitraTorch 2.0

Adviesprijs € 99,-
Afmetingen 3,8 x 3,8 x 4,1 cm
Gewicht 90 gram
Kleurtemperatuur 5700K
Hoek 70 gaden
Voeding oplaadbare lithium-ion batterij
Waterdicht tot 20 meter
Info litra.com

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel