Lezing Kadir van Lohuizen over klimaatverandering

Christel de Wolff 489 0
Op donderdag 16 maart geeft Kadir van Lohuizen een lezing bij Pennings Foundation te Eindhoven. De fotojournalist weet als geen ander hoe groot de impact van o.a. de stijgende zeespiegel is op onze aarde.

In DIGIFOTO Pro 3.2021 spraken wij met Kadir van Lohuizen over zijn documentaire fotografie. Hij luidde toen de alarmbellen als het gaat om klimaatverandering en de stijging van de zeespiegel. Hij zag de gevolgen in landen hier ver vandaan, maar wees ook op de gevolgen die dichterbij huis al te zien zijn. Lees de editie digitaal in onze webshop of krijg een print exemplaar thuis gestuurd. 

 © Kadir van Lohuizen| NOOR – Groenland, Disko Bay, juli 2018

Kadir van Lohuizen laat in zijn lezing zien dat klimaatverandering een onstuitbare kracht is die niet meer te stoppen is en alleen nog afgeremd kan worden. In zijn meest recente milieuprojecten (o.a. Rising Tide, Wasteland, Arctic: New Frontier, of het huidige work-in-progress Food for Thought) gebruikt de fotojournalist zijn persoonlijke artistieke visie en werkwijze om na te denken over de gevolgen van de klimaatcrisis. Dat doet hij terwijl hij rondtrekt en gesprekken voert met betrokkenen, waaronder beleidsmakers, milieudeskundigen en gewone mensen, om zo verschillende perspectieven te belichten. Met zijn foto's en films wil Kadir de menselijke verhalen achter de alarmerende statistieken laten zien en schetst hij een confronterende visie op de nabije toekomst.

Kadir van Lohuizen (Nederland, 1963) is een internationale fotojournalist gevestigd in Amsterdam. Hij staat bekend om zijn langlopende projecten. Hij heeft verslag gedaan van conflicten in Afrika en elders, maar is waarschijnlijk het best bekend om zijn langetermijnprojecten over de zeven rivieren van de wereld, de stijging van de zeespiegel, de diamantindustrie en migratie in Amerika. Van Lohuizen heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen in de fotojournalistiek. Kadir van Lohuizen — NOOR (noorimages.com)

Info en tickets

Donderdag 16 maart 2023,  20.00 uur bij Pennings Foundation in Eindhoven. Tickets: regulier € 8,50, student € 5,00

Voor info en aanmelding zie: www.penningsfoundation.com

© Kadir van Lohuizen - NOOR-Indonesia, Jakarta, 24 December 2018

Lees ook: Rijksmuseum Muiderslot toont fotoserie Here Comes the Flood

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel