Fotofair 2020

Leer perfecte portretten maken tijdens Fotofair 2020

Christel de Wolff 2349
Op Fotofair (26-27 september 2020) kun je diverse masterclasses en workshops volgen van bekende Nederlandse en internationale fotografen. Nieuw toegevoegd aan de lijst is de masterclass Perfecte Portretfotografie van Michael Graste.

Fotofair 2020

De masterclass Perfecte Portretfotografie wordt in het weekend van Fotofair op 26 en 27 september 2020 gegeven. De workshop zal vier keer gegeven worden. Meer weten en je meteen inschrijven? Klik dan hier.

Klik hier om al het tot nu toe gepubliceerde nieuws over Fotofair 2020 te bekijken. 

Wat ga je allemaal leren tijdens deze Masterclass?

  • Wat zijn de onmisbare ingrediënten voor een geslaagde foto? Ik laat je zien welke elementen echt bepalend zijn voor een geslaagde foto en hoe je deze toepast in jouw workflow als fotograaf.
  • Hoe maak ik de perfecte portretfoto? Verbeter de instellingen op jouw camera voor de perfecte portretfoto.
  • Hoe gebruik ik mijn externe en of studio flitser in combinatie met aanwezige daglicht of kunstlicht Wat moet je weten als je je flitser gaat gebruiken.
  • Hoe leer ik werken met een model en een make-up artist?

Over Michael Graste

Fotografie is een kunstvorm en mensen zijn mijn onderwerp. Een foto is meer dan een momentopname. Het is het vastleggen van iemands ziel. Een foto moet technisch uitstekend zijn en het beeld moet iets doen met de kijker. Het moet een verhaal vertellen, een gevoel overbrengen. Elk detail telt. Ik voel me bevoorrecht over de geweldige projecten die ik mag oppakken. Ik ben ik er trots op dat ik grootheden als Kate Moss, Geraldine Kemper en Dafne Schippers voor mijn lens heb gehad. Tegelijkertijd krijg ik net zoveel energie van een opdracht om de eigenheid van de medewerkers van een advocatenkantoor in beeld te vangen of een cover voor een boek te schieten.

Daarnaast wil ik mijn kennis en enthousiasme graag overdragen. In een wereld waarin het schieten van een kiekje zo ontzettend makkelijk is geworden, zijn we soms vergeten wat een foto nou echt goed maakt. Die liefde voor het vak breng ik graag over op anderen. Ik ontmoet graag nieuwe mensen en nieuwe werelden. De inspiratie, dynamiek en energie die ik daarbij op doe, neem ik mee naar jouw werkomgeving. Ook draagt dit letterlijk en figuurlijk bij aan een positief beeld van jouw merk, bedrijf of organisatie. Ik lever als fotograaf graag een positieve bijdrage aan de manier waarop jij in beeld wilt komen bij jouw klanten. Dat doe ik met het werk dat ik lever en tijdens het proces om daar te komen. Ik neem je graag werk uit handen en verras je keer op keer!

Lees ook: Leer supersnelle foto's maken in workshop sport- en actiefotografie op Fotofair 2020

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel