Kingjoy G55C met Q20-balhoofd

Kingjoy G-serie: lichtgewicht, compact en veelzijdig

Christel de Wolff 1189 0
Als urban explorer heb je weinig zin om onnodig zware apparatuur met je mee te zeulen. Waar je voor een lichte en compacte uitrusting gaat, moet je echter nooit hoeven inboeten op kwaliteit. Daar is waar de Kingjoy G-serie statieven om de hoek komen kijken.

In de veelzijdige Kingjoy G-serie statieven kun je kiezen voor modellen die zijn gemaakt van getrokken, hoge kwaliteit aluminium of van acht lagen carbon. Echter, welk materiaal je ook kiest, de  G-serie statieven kunnen zeer compact worden opgeborgen en vervoerd worden.

Één poot is afneembaar, waardoor je het statief ook kunt gebruiken als monopod en schroef je bovendien de middenkolom ertussen, dan heb je een extra lange monopod.  Werk je niet in de hoogte maar juist liever laag bij de grond? Ook dan helpt de Kingjoy G-serie je een handje. De middenkolom is namelijk omkeerbaar, waardoor je extra laag bij de grond kunt fotograferen.

Dankzij het automatische locking systeem wissel je snel in positie in drie hoeken, laag, midden en hoog.  In moeilijke omstandigheden waarbij meer stabiliteit gewenst is, kun je met gemak je fototas of een rijstzak aan de haak aan de middenkolom bevestigen.

Kingjoy G-55C met Q20-balhoofd

De carbon modellen uit de Kingjoy G-serie hebben een perfecte balans gevonden tussen lichtgewicht en stevigheid.  Absolute topnotch is de Kingjoy G55C met Q20-balhoofd. Dit statief weegt slechts 1700 gram en heeft een maximale werkhoogte van 157,5 centimeter. Bovendien is het draaisysteem vernieuwd, waardoor het soepeler werkt en de poten goed vastzitten.

Specificaties Kingjoy G55C met Q20-balhoofd

Adviesprijs € 249,-
Materiaal Carbon
Kleur Zwart
Maximale belasting 17 kg
Maximale werkhoogte 157.5 cm
Maximale Tube Diameter 25mm
Minimale Tube Diagmeter 16mm
Gewicht 1700 gram
Info kingjoy.nl/gserie
 

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel