Strafbare inkt

Kijktip: Fujifilm documentaire over verboden tatoeages

Redactie 1371 0
Op de redactie zien we regelmatig documentaires en inspirerende video's voorbijkomen. Zo ook deze unieke kijktip.

Verboden tatoeages

Het betreft een korte documentaire over verboden tatoeages. In Japan en Korea is het tatoeëren zonder dokterslicentie verboden. In Seoul promoten jonge tatoeëerders hun werk door middel van Instagram. Dit is illegaal dus lopen ze altijd het gevaar om vervolgd te worden.

Eten van de verboden vrucht

Mindy Tan interviewt 4 vrouwen uit Seoul die hun affectie voor tatoeages willen uitspreken. Voor deze vrouwen is het illegaal om een tatoeëerder te worden omdat zij niet in het bezit zijn van een dokterslicentie. Eén van de geïnterviewde vrouwen, Banul, geeft aan dat de populariteit van het worden van een tattoo-artiest te maken heeft met het feit dat het illegaal is. ‘’Eten van de verboden vrucht’’ noemt Tan het in de video.

Japan

Na het interviewen van de vier vrouwen in Seoul reist Tan af naar Osaka, Japan. Ze praat hier met Maya. Zij is geboren en getogen in Japan. Het hebben van een tatoeage staat daar symbool voor de Japanse criminele organisatie ‘Yakuza’, waardoor getatoeëerden zoals Tan niet meer naar openbare plekken mogen waar je de tatoeages kan zien. Ook wordt het geassocieerd met het niet kunnen vinden van een fatsoenlijke baan.

Lees ook: Alles wat we weten over de Fujifilm GFX 100MP

Tags: Verboden tatoeages, tatoeages, verboden

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie