Statief kopen? Let op deze punten

Kai Wong: let hierop bij de aanschaf van een statief

Jasper van Bladel 975
Een statief is een belangrijk maar niet erg sexy accessoire. Toch loont het om bij de aanschaf van een statief goed te kijken naar diverse details en eigenschappen. Kai Wong maakte een vrolijke en grappige video waarin hij deze aandachtspunten laat zien.

Een statief koop je uiteraard om ervoor te zorgen dat je foto’s zo scherp en onbewogen mogelijk worden. Een echt hebbeding is een statief meestal niet, omdat de sterke kanten van een statief toch vaak aan de praktische kant liggen. Helemaal niet erg, maar geen reden om ‘zomaar’ een statief te kiezen, zegt Kai.

Snelheid

In de video, opgenomen in zijn kenmerkende en vrolijke stijl, legt hij uit dat je ondanks het wat suffe imago van het statief toch goed moet kijken naar de diverse functies. Kijk bijvoorbeeld goed naar de stabiliteit en test het statief in de winkel, want er zijn statieven die gewoon omvallen in de wind. Denk ook aan een goede statiefkop als die er niet bij zit en let er ook op dat die kop hetzelfde gewicht moet kunnen dragen als het statief zelf. Ook staat Kai stil bij het haakje onderaan de statiefkolom en bij de snelheid van het in- en uitklappen van het statief. Want dat is erg belangrijk, daar kunnen we hem zonder twijfel gelijk in geven. 

 

 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper