Jennifer Tallerico over haar onderwaterfotografie

Jennifer Tallerico over haar onderwaterfotografie

Nadja Geskus 1650
Jennifer Tallerico maakt prachtige foto’s onderwater. Ze nemen je mee naar een andere wereld en haar wordt dan ook vaak gevraagd hoe ze het voor elkaar krijgt om zulke beelden te maken. Zo ook over de boogschieter onderwater. Op Fstoppers legde zij uit hoe deze foto tot stand is gekomen.

Kracht

Omdat het model Lexi niet sterk genoeg was om pijl en boog onderwater in positie te houden, vertelt Jennifer Tallerico op FStoppers, koos de fotografe bij deze shoot voor haar eigen veiligheid en deed deze shoot anders dan normaal gesproken. Ook was de boog van de boogschutster te duur om onderwater te dompelen. Jennifer besloot om Lexi met haar eigen boog op het land te fotograferen, zodat zij ook wist wat de verhoudingen moesten zijn, en fotografeerde Lexi met de goedkope, kleine boog van haar zoontje onderwater.

Jennifer Tallerico over haar onderwater fotografie

Veiligheid

Hoewel je het niet zou verwachten, is de pijl daadwerkelijk op de fotografe afgeschoten. Lexi verwijderde echter de tip van de pijl, zodat deze met een minder grote snelheid de fotografe zou bereiken. De pijl werd meerdere keren afgevuurd, om te kijken waar en hoe hij zou landen. Er werd erg veel tijd besteed aan dit aspect. De shoot moest natuurlijk wel veilig verlopen. Jennifer gebruikt dan ook bij elke shoot die zij onderwater doet een badmeester.

 

 

Anders

Hoewel je normaal gesproken moet oppassen met licht onderwater, gezien je dan alle zwevende deeltjes onderwater ziet, wilde Jennifer deze juist benadrukken. Ze richtte een aantal zaklampen naar beneden en gebruikte een zwarte achtergrond.

Afwerking

Aan het eind van de shoot, nadat ze alle beelden had bekeken, koos Jennifer toch voor het beeld waarop Lexi net de pijl wil gaan afschieten. Hier is haar gezicht namelijk gefocust en is de spanning zichtbaar.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja