Introductie Samyang AF 35-150mm F2-2.8 L

Redactie DIGIFOTO Pro 184

Transcontinenta, distributeur van Samyang in de Benelux, introduceert met de AF 35-150mm F2-2.8 L het eerste Samyang-objectief ontworpen voor het L-Mount systeem. Deze introductie volgt op de toetreding van LK SAMYANG tot de L-Mount Alliantie op 13 juli 2023. In de toekomst zal LK SAMYANG haar assortiment objectieven voor Leica, Panasonic, SIGMA, Blackmagic Design en DJI L-mount gebruikers uitbreiden. De introductie van dit Samyang L-Mount zoomobjectief markeert een belangrijke stap, waardoor meer gebruikers de superieure kwaliteit en innovatie van Samyang objectieven kunnen ervaren.

Het eerste Samyang-objectief voor L-mount camera gebruikers.

De Samyang AF 35-150mm F2-2.8 L is een lichtgevoelig all-round zoomobjectief waar veel gebruikers van L-mount camera's reikhalzend naar uit zullen kijken. Dit objectief heeft een veelzijdig zoombereik, een lichtgevoelig F2-2.8 diafragma, een eersteklas en solide ontwerp, een uitstekende resolutie, snelle en nauwkeurige AF-prestaties en handige functionaliteiten. Dankzij de veelzijdigheid kunnen gebruikers van camera's met L-mount nu hun grenzeloze creativiteit de vrije loop laten. Met zijn ongeëvenaarde veelzijdigheid en prestaties is de Samyang AF 35-150mm F2-2.8 L een onmisbaar objectief voor gebruikers van camera's met L-mount. Ervaar de ultieme creativiteit en het gemak met deze essentiële toevoeging.

Samyang

Belangrijkste kenmerken Samyang AF 35-150mm F2-2.8 L 

Veelzijdig zoombereik van 35mm tot 150mm

De AF 35-150mm F2-2.8 L valt op door zijn maximale diafragma van F2 in de groothoekstand en F2.8 in de telestand, waarmee het de vijf belangrijkste brandpuntsafstanden (35/50/85/135/150) bestrijkt. Het grote zoombereik maakt dit objectief tot een veelzijdig hulpmiddel, ontworpen om uit te blinken in verschillende toepassingen van portretten tot reisfotografie.

Prachtig bokeh met een lichtgevoelig diafragma van F2-2.8

Een groot diafragma vanaf F2 zorgt voor een aantrekkelijke achtergrondonscherpte in de onscherpe delen van de foto. Het objectief scheidt het onderwerp effectief van de achtergrond en maakt gebruik van een kleine scherptediepte om een uniek beeld vast te leggen waarin de achtergrond wordt gecomprimeerd. Het heldere en natuurlijke bokeh dat wordt gecreëerd door de 9 diafragmalamellen maakt het bijvoorbeeld mogelijk om zowel overdag als 's nachts prachtige stadsgezichten vast te leggen.

Samyang

Korte minimale scherpstelafstand

De AF 35-150mm F2-2.8 L biedt uitstekende close-up prestaties voor een allround zoom. Met een MOD (Minimale Scherpstelafstand) van 0,32 m bij 35mm en 0,85m bij 150mm kun je gemakkelijk close-ups maken met scherpe details. In combinatie met het lichhtygevoelige diafragma van het objectief wordt de achtergrond mooi wazig als je dicht bij het onderwerp bent, wat dit objectief nog veelzijdiger maakt.

Eersteklas ontwerp

De 'Verborgen Rode Ring', die het eersteklas ontwerp van Samyang naar een hoger niveau heeft getild, maakt het objectief nog aantrekkelijker. Aangezien dit een objectief met L-mount is, wordt de red dot-lensvatting gebruikt. Daarnaast is de bouwkwaliteit verbeterd en is het objectief robuuster gemaakt door een metalen behuizing toe te passen. Een zoomvergrendelingsschakelaar helpt gebruikers het objectief in de kortste 35mm-stand te houden, waardoor het handiger en veiliger mee te nemen is.

Uitstekende resolutie

Dankzij het nieuwste optische ontwerp met speciale lenzen voor 12 van de in totaal 21 elementen (in 18 groepen) levert dit objectief uitstekende optische prestaties in het zoombereik van groothoek tot telefoto op camera's met L-mount. Daarnaast wordt 'UMC' (Ultra Multi-Coating) technologie toegepast om flare en ghosting te minimaliseren, wat helpt om natuurlijke en heldere beelden te produceren.

Snelle en nauwkeurige AF-prestaties

De lineaire stappenmotor biedt een hoge reactiesnelheid en nauwkeurigheid bij het maken van foto's en video's en is uitstekend geschikt voor het volgen van snelbewegende onderwerpen.

Handige functionaliteit

Als je de aangepaste schakelaar in de AF-modus op MODE 2 zet, werkt de scherpstelring met de diafragma-aanpassingsfunctie. Overschakelen naar MODE 3 maakt een unieke videofunctie mogelijk die 'Dolly Shot' wordt genoemd in de MF-modus. Aan de zijkant zitten twee scherpstelknoppen die kunnen worden gebruikt als knoppen voor scherpstellen in de AF-modus en als knoppen voor scherpstellen in de MF-modus.

Samyang

Geoptimaliseerde functies voor video-opnamen

De AF 35-150mm F2-2.8 L is ook geoptimaliseerd voor videografie, zodat je professionelere en creatievere opnamen kunt maken.

a) Dolly-opname (modus 3, MF): Een professionele dolly kan duur en lastig te bedienen zijn, maar met dit objectief kun je de dolly-shooteffecten - identieke onderwerpschaal maar variabele achtergrondschaal - van een dolly eenvoudig nabootsen door aan de zoomring te draaien terwijl je het onderwerp volgt.

b) Digitaal Par-Focaal (Modus 1&2, MF): Nadat is scherpgesteld op het onderwerp in de MF-modus, hoeft de scherpstelling niet opnieuw te worden aangepast, zelfs niet als er is in- of uitgezoomd. Hierdoor kunnen filmmakers de opnametijd verkorten en nauwkeurige en stabiele opnamen maken.

Weerbestendig ontwerp

Met het oog op de opname-omgeving van de gebruiker is het objectief weerbestendig om schade of verontreiniging door stof, lichte regen en sneeuw te voorkomen.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Samyang AF 35-150mm F2-2.8 L zal vanaf begin juli te koop zijn bij de Samyang dealers in de Benelux. De adviesverkoopprijs bedraagt € 1.449,99 inclusief btw.

Over LK Samyang

Samyang Optics, een toonaangevende specialist in optica, veranderde zijn naam in "LK Samyang" op 28 maart 2024 en markeerde daarmee zijn ambitie als wereldwijd opererend bedrijf. Onder de naam LK Samyang zal Samyang Lens zijn positie als een betrouwbaar optisch merk blijven versterken, dat voldoet aan de diverse eisen van fotografie en cinematografie door continu technologische vooruitgang in de productie van hoogwaardige objectieven.

 

afbeelding van persberichten_179864

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie