Instagram beschikbaar voor Android

Julian 3568 0
De populaire sociale fotobewerkings-app Instagram is nu ook beschikbaar voor Android. Al meer dan dertig miljoen gebruikers hebben de app op hun iOS-apparaat staan. Voor de Android-variant is minimaal versie 2.2 van het besturingssysteem nodig.
Instagram voor Android

Vorige week konden Android-gebruikers zich al registreren om de app te downloaden, meer dan 430.000 mensen tekenden in op de wachtlijst. Nu is de app dan ook echt beschikbaar voor Android-apparaten.

Android 2.2

Je hebt een smartphone of tablet met Android 2.2 en ondersteuning voor OpenGL ES 2.0 nodig om gebruik te maken van Android voor Instagram. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store.

Instagram voor Android

Met Instagram kun je foto's voorzien van retrofilters en ze delen met je contactenlijst. Onder andere president Obama maakt gebruik van de app. Lees hier onze recensie van de iOS-versie.

Met de nieuwste Instagram-versie voor de iPhone (4 en 4S) kun je het effect van de filters al voor het maken van de foto zien. Bij de Android-versie van de app ontbreekt deze functionaliteit vooralsnog.

Succes

Veel partijen haakten in op het succes van Instagram. Zo kun je met Printstagram boekjes, stickers en afdrukken van je foto's maken en is er een dienst die je creaties omtovert in koelkastmagneten.

Instagram voor Windows Phone

Na de versies voor iOS en Android komt er waarschijnlijk ook nog een versie voor Windows Phone. Begin dit jaar gingen er geruchten dat dit nog voor de release van de Android-versie zou zijn. Dat is inmiddels dus achterhaald, wanneer de Instagram-variant voor het besturingssysteem van Microsoft verschijnt is niet bekend.