Innovatie in de foto-industrie: WhiteWall RoomView

Redactie DIGIFO... 4702 0
Wil je jouw foto aan de muur hangen, maar heb je moeite met het inschatten hoe het zal staan in de ruimte? De nieuwe WhiteWall RoomView maakt het mogelijk om een virtuele preview te zien van jouw foto's in de ruimte.

Het maken van kunst aan de muur met je eigen fotografie kan een uitdagend proces zijn. De verscheidenheid aan opties maken het niet makkelijker om te kiezen welke foto, op welk formaat en in welke lijst en op welk materiaal, er in de kamer komt te hangen. Hoe zouden jouw eigen foto's eruit zien in je (thuis)kantoor of woonkamer? WhiteWall maakt het maken van beslissingen een stuk eenvoudiger dankzij  deze nieuwe unieke visualisatie-ervaring.

Op www.whitewall.com kun je nu precies zien hoe de foto er op de door jouw gekozen locatie uit zal komen te zien, gecombineerd met op maat gemaakt online advies van WhiteWall-experts. WhiteWall RoomView is op de website geïntegreerd en er is geen extra software nodig. Je hebt slechts twee foto's nodig: een foto van de kamer of de muur en de foto die je wil ophangen. De afbeelding van de kamer kan via een computer of smartphone worden geüpload - eenvoudig via een QR-code.

Zo werkt het

Wanneer je de foto die je wil gaan ophangen upload, wordt deze automatisch omgezet in een driedimensionaal productvoorbeeld. Vervolgens kun je kiezen tussen verschillende formaten, materialen en eventuele frames.  In de volgende stap kun je een foto van je eigen kamer of muur uploaden, of kun je de bestaande voorbeeldkamer gebruiken. Om er zeker van te zijn dat de wanddecoratie past bij de grootte en het perspectief van de kamer, voer je de breedte en hoogte van de muur in of van een bestaande foto die in je kamer hangt.

Nadat de ruimte gemeten is, wordt de functie "Wand vrijmaken" gebruikt om de visualisatie nog realistischer te maken. In deze stap worden namelijk eventuele afbeeldingen die al aan de muur hangen "weggehaald". De preview wordt compleet gemaakt met de "Set white point" –functie, die de preview aanpast op basis van de lichtomstandigheden van de kamer.

Het resultaat: een indrukwekkende preview van elk WhiteWall-product, of het nu gaat om aluminium dibond, acryl of ingelijste Fine Art prints, gebaseerd op het principe "what you see is what you get". Door dit proces te doorlopen kun je er zeker van zijn dat je een fantastische, gepersonaliseerde wanddecoratie in huis haalt.

Ook voor professionals

Professionele fotografen kunnen WhiteWall RoomView ook gebruiken om hun eigen foto's in galeriekwaliteit te visualiseren. Deze functie is vanaf nu beschikbaar op WhiteWall.com.

Over WhiteWall

WhiteWall is hét  fotolab voor iedereen die van fotografie houdt. WhiteWall werd in 2007 opgericht door Alexander Nieswandt en heeft zich gevestigd als 's werelds toonaangevende fotolab.  WhiteWall bestaat uit een team van gepassioneerde experts, die moderne technologieën combineren met traditionele ontwikkelingsmethoden. Alle producten worden vervaardigd in het professionele laboratorium in Frechen (bij Keulen). Drie TIPA World Awards, in 2020 als "Best Photo Lab Worldwide", onderstrepen de claims en kwaliteit van WhiteWall-producten.

Info: WhiteWall.com
afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie