In de spotlight: Ron Pechler

Redactie DIGIFOTO Pro 2969

Het blijft leuk om jullie foto’s die gemaakt zijn met de hulp van onze tips, terug te zien. Zo is fotograaf Ron Pechler samen met zijn fotovriend Bert Lanting op pad gegaan voor het fotograferen van onze Melkweg.

Allereerst zijn Ron en Bert overdag op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Deze hebben ze gevonden bij het Lauwersmeergebied in het dorpje Kollumerpomp. Het was een prachtige heldere avond en de Melkweg stond die nacht recht boven ze vertelt Ron. Gelukkig hadden de fotografen geen last van de maan en vanwege de rustige plek hadden ze heel weinig strooilicht. 

Hoe?

Ron Pechler heeft deze prachtige foto’s gemaakt met de Nikon D5, met het objectief Nikon 24-70 f/2.8.  De foto’s zijn met deze instellingen gemaakt: een scherptediepte afstand van 24mm, ISO-snelheid van 1.250 en een belichtingstijd van 00:25 seconden. 

Hoe hij tot dit prachtige eindresultaat is gekomen durft hij niet te zeggen. ‘Echt verstand van bewerken heb ik niet’ zegt de fotograaf. Hij is het gewoon gaan doen en is het een en ander aan gaan uitproberen. 

Ron fotografeert zelf meer ballroom fotografie en doet ook portret fotoshoots. Maar dit uitstapje naar astrofotografie heeft toch ook wel prachtige beelden opgeleverd.  Zo zie je maar dat je soms buiten je comfortzone moet stappen. 

Net als Ron Pechler in de spotlight staan?

Wil jij net als Ron Pechler in de spotlight komen te staan en jezelf als fotograaf presenteren aan de hand van drie van jouw favoriete foto's? Upload je foto's dan in de Gallery. Wie weet spring je in het oog en neemt de redactie contact met je op om jou in de spotlight te zetten. 

Lees ook: Waar moet je op letten bij astrofotografie?

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie