In de Spotlight: de mooie wolkenlucht van Peter Boer

In de Spotlight: de mooie wolkenlucht van Erik Boer

Jasper van Bladel 2201

Imposante wolkenluchten horen bij Nederland en Erik Boer weet een indrukwekkende lucht te vangen in zijn foto ‘Dunes by Bergen aan zee’. De enthousiaste natuurfotograaf praat ons bij over deze foto en zijn foto-hobby.

Fotografie loopt als een rode draad voor het leven van Erik Boer (1954). ‘Ik ben nogal een buitenmens, ik mag bijvoorbeeld erg graag wandelen. Maar nooit zonder camera, die gaat altijd met me mee. Ik vind het leuk om me te focussen op onderwerpen waar anderen misschien wel aan voorbij gaan.’ Zijn passie voor fotografie bestaat al lang, al in het analoge tijdperk was Erik een fervent fotograaf. Toch is hij zeer positief over de digitale ontwikkelingen en maakt hij dankbaar gebruik van nieuwe technieken.

Bekijk de foto's van Peter in de Gallery

Focus

Erik is ecologische tuinman en gepassioneerd natuurfotograaf . Hij houdt zich vooral bezig met natuur- en landschapsfotografie, maar ook met macro’s van bloemen en planten in de tuin en long exposure-opnames van bijvoorbeeld zee-landschappen en stedelijke gebieden. Zijn levensmotto is: ‘Door veel door de lens te kijken blijf ik gefocust, verder probeer ik zichtbaar te maken waar de meeste mensen aan voorbijlopen!’ 

Analoog

Erik: ‘Deze foto is gemaakt met mijn Panasonic Lumix LX100, maar ik werk ook veel met de Lumix FZ1000. Ook heb ik nog een GX1 waar ik graag mijn oude analoge lenzen op schroef. Zo heb ik een Novoflex balg met een Schneider Kreutznach 135mm f/4.5 en oude Mamiya-objectieven. Dat geeft me veel plezier!

Camera: Panasonic Lumix LX100
Objectief: 10,9-34mm f/1.7-2.8
Diafragma: f/9
Sluitertijd: 1/400
Iso: 100

 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper